CD-ROM-stasjoner som er SACD-kompatible

CD-ROM-stasjoner er ikke kompatible med Super Audio CD (SA-CD) -formatet. CD-ROM-stasjoner kan imidlertid spille CD Audio-laget på det som kalles en hybrid SA-CD. Lydkvaliteten fra CD Audio-laget på en hybrid SA-CD er identisk med den til en vanlig CD. SA-CD-er inneholder flere ganger så mye data som vanlige CD-er og bruker en teknologi som ligner på DVD-ROM for å lagre data.

Standard SA-CDer

SA-CD-formatet er ment å gi lyd med høyere lyd i flere kanaler enn de som er tilgjengelige på vanlige CDer, ifølge SA-CD.net. Mens CD-lyd spilles på 44,1 kilohertz i to lydkanaler, spilles SA-CD-lyd med 2,8 megahertz og støtter 5,1-kanals lyd. SA-CD-lyd er for stor til å passe på en vanlig CD, slik at den bruker et annet dataformat til holde dataene. Derfor kan en vanlig CD-ROM-stasjon ikke lese dataene på en SA-CD-plate. I tillegg er DVD-ROM- og Blu-ray-stasjoner på datamaskiner ikke bygget for å lese SA-CD-formatet, ifølge SA-CD.net.

Hybrid SA-CDer

CD-ROM-stasjoner som er SACD-kompatible

Mens en CD-ROM-stasjon ikke kan spille av lyd med høyere definisjon på en SA-CD, har de fleste SA-CD-plater et andre lag som en hvilken som helst CD-ROM-stasjon kan lese. Det andre laget er identisk med det du finner på en vanlig CD-kopi av opptaket, noe som gjør platene bakover kompatible med eksisterende stasjoner. De fleste SA-CDer er hybridversjoner, så selv om du kjøper en SA-CD, men ikke har en SA-CD-spiller, kan du fremdeles spille av platen på en vanlig CD-spiller. En hybrid SA-CD som spilles av på en CD-ROM-stasjon høres ikke bedre eller dårligere ut enn en vanlig CD. Imidlertid har noen DVD-ROM-stasjoner og DVD-spillere vanskeligheter med å lese den vanlige CD-lyden på en SA-CD fordi de feiler SA-CD-laget for DVD-ROM-data fordi de to formatene er like store, ifølge SA-CD. nett. SA-CD og DVD bruker forskjellige dataformater.

Kompatible Blu-ray- og DVD-spillere

I motsetning til CD-ROM-stasjoner, kan noen Blu-ray-spillere og DVD-spillere også spille SA-CD-format. Kompatible spillere bør ha SA-CD-logoen, som ser ut til at bokstavene SA og CD danner en sirkel og har ordene "Super Audio CD" skrevet over bunnen. Flere Blu-ray-spillere kan lese SA-CDer, inkludert de to første generasjonene av PlayStation 3-spillkonsollen. I tillegg er flere hybrid SA-CD-spillere designet for å spille DVDer. Spillere som hovedsakelig er designet som DVD-spillere, vil sannsynligvis ikke kunne spille av lyd med høyere lyd på SA-CDen.