Problemer med datamaskinlydinngang

Datamaskiner er utmerkede multimediaoppgaver. Ikke bare viser de video, men de kan input og output av lyd i flere formater. De kan kobles til et stereoanlegg hjemme eller brukes alene som lydstasjoner. Når noe går galt med datamaskinens lydinngang, er det viktig å forstå hvordan lydteknologien på datamaskinen din fungerer for å feilsøke og løse problemet.

Lydkort

Lydkort er der all lydinngang, utgang og signalbehandling foregår. De fleste moderne lydkort er utstyrt for å håndtere 2-kanals lyd, så vel som 5.1 eller 7.1-kanals surroundlyd. Selv om de har innganger for de forskjellige surroundhøyttalerne, har de fleste surround-kompatible lydkort bare noen få utganger. Nyere lydkort kan også inkludere andre innganger, for eksempel en digital lydinngang. Andre funksjoner inkluderer lydkontakter på frontpanelet, eksterne volumkontroller og lydforbedringsprogramvare.

Inngangstyper

Et typisk lydkort for datamaskiner er vanligvis utstyrt for å håndtere lydinnganger fra en eller to kilder. Stasjonære datamaskiner har vanligvis en mikrofoninngang og en linjeinngang. På moderne datamaskiner er inngangene og utgangene fargekodet. Mikrofoninngangen er rosa og linjeinngangen er blå. Disse inngangene kan håndtere mikrofoner og andre kilder med mindre 1/8 "-kontakter. Hvis det er ønskelig med en profesjonell lydkilde med XLR-tilkoblinger, må den først kobles til en forforsterker eller miksingstavle.

Desktop vs laptop lydkort

Desktop-lydkort har flere innganger, og alternativer er tilgjengelige enn bærbare lydkort. Mens stasjonære kort har flere inngangstyper og surroundlydinnganger, kommer bærbare datamaskiner bare med en inngang og utgang. Utgangen fungerer vanligvis som en linjeutgang og hodetelefonkontakt, mens inngangen fungerer som en mikrofon- og linjeinngang. For å koble en mikrofon til en linjeinngang på en bærbar datamaskin, bør den ha en 1/8 "plugg. Mer avanserte mikrofoner, for eksempel kondensatormikrofoner, fungerer vanligvis ikke med den bærbare datamaskinens standard mikrofoninngang.

Mikrofoner

Mikrofoner laget for datamaskiner henter nok strøm fra mikrofoninngangen, enkle å bruke, og er fine for enkel taleopptak eller videokonferanse. For profesjonell opptak kreves imidlertid mer utstyr. En kondensatormikrofon av høy kvalitet må kobles til en forforsterker og / eller en mikser før den kobles til mikrofonen eller linjeinngangen på lydkortet. Mikrofoner av profesjonell kvalitet trenger ekstra strøm (kalt fantomstrøm) og XLR-innganger for å fungere, og de fleste lydkort gir ikke dette.

Forebygging / løsning

Når du feilsøker inngangene, anbefales det å bruke datamaskinens programvare for å sikre at en bestemt inngang ikke blir dempet eller slått av hele veien. Lydkort er følsomme for høye frekvenser, så hvis det innkommende signalet er for høyt, vil du oppleve forvrengning. Når du bruker analoge rød / hvite innganger og utganger, kan det være nødvendig med en Y-adapter for å konvertere utgangen til en 1/8 "kontakt som er kompatibel med datamaskinen din. På samme måte, hvis utgangen har en 1/4" kontakt, er en annen omformer kreves. SPDIF, koaksial og andre digitale innganger krever kabler laget spesielt for overføring av digital lyd.