Forskjeller mellom manuell og CAD tegning

Manuell tegning har en tradisjon som er så gammel at den forsvinner i forhistorien, mens CAD-tegning (datamaskinstøttet) ikke var kjent for 50 år siden. Hver av disse metodene for å lage visuelle bilder har sine fordeler og ulemper. Den kresne kunstneren forstår hvilken teknikk som er mer egnet under forskjellige kreative forhold.

Gjentakelse kreves

Spesielt når det gjelder arkitektonisk tegning, er det noen ganger nødvendig med repetisjon av identiske komponenter. Funksjonene til CAD-teknologi er designet for denne situasjonen og er langt mer passende for den enn håndtegning. Ved hjelp av et CAD-program kan kunstneren eller designeren opprette et enkelt vindu eller en annen funksjon, og deretter replikere det så mange ganger som nødvendig. Denne repeterende kvaliteten vil ikke nødvendigvis være en styrke i noen kunstneriske applikasjoner, men er definitivt passende for bruk i mekanisk tegning.

Nøyaktighet

Utformingen av bygninger, maskiner og andre tekniske komponenter krever ekstrem nøyaktighet, noen ganger til tusen centimeter. Å oppnå dette nøyaktighetsnivået mens du tegner for hånd er vanskelig og utmattende. CAD-teknologi oppnår det ved å justere nøyaktighetsnivået til rutenettet du jobber med i programmet. Du kan sette opp CAD-programmer slik at tegnede linjer "snappes" til nærmeste passende rutenettlinje, noe som resulterer i helt nøyaktige målinger. I høyteknologiske applikasjoner blir CAD-programmet matet direkte inn i en produksjonsenhet som en datamaskin numerisk kontrollruter, alt annet enn å fjerne risikoen for menneskelige feil i produksjonsprosessen.

Følelser og kreativitet

I følelser og uttrykk mister CAD-tegning sin kant til berøringen av den menneskelige hånden. Selv om det ikke er i stand til å replikere elementer umiddelbart eller trekke perfekt til en tusendels tomme, kan en kunstners hånd fremdeles skape følelsesmessige verk som ligger utenfor maskinens muligheter. Overbevisende representasjoner av de vaklende linjene til et voksende tre eller den glatte kurven til en kvinnes hofte er avhengig av kunstnerens øye og hånd og bevisstheten som forbinder de to. Den menneskelige kompleksiteten og ufullkommenheten som ligger i kunstneren, de samme egenskapene som er ulemper innen teknisk nøyaktighet, er det som skaper det kunstneriske mysteriet som ligger utenfor datamaskinens rike.

Serendipity vs. perfeksjon

Skjønnhet og innovasjon er ofte resultatene av hendelser som opprinnelig blir sett på som feil. Den utilsiktede, men tilfeldige oppdagelsen av noe fantastisk er kjent som serendipity. I den perfekte og lineære interiørverdenen til en datamaskin er serendipity nesten ukjent. Den binære perfeksjonen som en datamaskin er i stand til fører til sterilitet i fravær av kreativ evolusjon. Håndtegning, praktisert av en sensitiv, bevisst og talentfull kunstner, forblir gjenstand for skjebnenes ledende og uforutsigbare hånd. Denne hånden beholder evnen til å gjøre feil og følgelig å oppdage det ukjente.