Hvordan kan jeg teste signaturputen min?

En signaturblokk lar brukeren legge inn en håndskrevet signatur i digitale dokumenter. Produsenter av signaturputer pakker driverne og programvaren for programmet, som gjør det mulig å bruke dem i passende programmer, for eksempel Acrobat, Word og Excel. Å teste en signaturpute er like enkelt som å prøve å legge inn en signatur i et dokument, og å vite hvordan du legger til en signatur er det første trinnet i å oppnå dette målet.

Trinn 1

Åpne et passende program som Acrobat, Word eller Excel.

Steg 2

Velg å legge til en signatur i dokumentet. I Word eller Excel vil dette sannsynligvis gjøres via en knapp i fanen "Sett inn" eller "Tillegg", installert av programvaren for signaturputen, eller via "Sett inn" -menyen på eldre versjoner. Du må konsultere dokumentasjonen for signaturputen for nøyaktige instruksjoner, siden hver produsent er forskjellig.

I Adobe Acrobat åpner du hvilken som helst pdf-fil eller oppretter en ny. Velg "Avansert", "Signer og sertifiser" og deretter "Plasser signatur". Du må velge metoden, så du velger signaturputen. Acrobat vil be deg om plassering ved å dra musen på stedet der signaturen skal gå.

Signer navnet ditt på signaturputen. Hvis det dukker opp i programmet du valgte, fungerer det. Hvis ikke, kan det være et problem med installasjonen.