Hvordan feilsøker jeg misfarging av TV-skjerm?

Når TV-skjermer blir eldre, begynner de ofte å vise feil farger. Dette skyldes at fargesensorene begynner å mislykkes, og forårsaker at skjermen bare viser video i rød, grønn, blå eller gul fargetone. Imidlertid er en misfarging av skjermen ikke alltid på grunn av en aldrende skjerm, og det er noen få detaljer du kan feilsøke for å sikre at skjermen viser videoen riktig.

Trinn 1

Sjekk kabelforbindelsen som går fra maskinvaren til skjermen. Hvis kabelen er løs eller på annen måte ikke er riktig tilkoblet, kan videoen vises med feil farge.

Steg 2

Slå av skjermen. La skjermen være av i noen minutter, og slå den deretter på igjen. Noen ganger kan det hende at skjermen slår på feil, og forårsaker et problem med fargen. Å starte skjermen på nytt korrigerer ofte dette problemet.

Trinn 3

Trykk på "Meny" -knappen på TV-en, og velg deretter alternativet for fargedisplay. Det er fargejusteringer på skjermen som lar deg øke eller redusere fargen på skjermen. Velg fargen som er for dominerende (eller ikke vises) og øk eller reduser den spesifikke fargen for å korrigere bildet.

Koble en annen TV til maskinvaren. Hvis fargetilkoblingen fremdeles er unøyaktig, er problemet med maskinvaren du kobler til og ikke TV-ene.