Hvordan montere en Molex-kontakt

Molex produserer en rekke elektroniske kontakter for forbrukere, ingeniørfirmaer og produsenter. Molex-kontakter brukes i bil- og marine 12-volts systemer, datamaskiner og tilbehør og audiovisuelle komponenter. Selskapet lager kontakter for de vanligste elektroniske bruksområdene samt de enkelte delene for hvert produkt. Selskapet produserer også verktøyene som trengs for å montere kontaktene, for eksempel Molex crimpverktøyet. Alt du trenger for å lage dine egne Molex-kontakter er tilgjengelig i hvilken som helst elektronikkbutikk.

Trinn 1

Legg ut den planlagte kontaktsamlingen med ledningene ved siden av støpselet. Stikkontaktene er litt større og pluggene passer inn i dem. Sett en mannlig terminalstift ved siden av hver ledning som går til pluggen, og en kvinnelig terminal pin ved siden av hver som skal festes til kontakten. Bestem hvilken ledning som går inn i hvilken stikkontakt for riktig tilkobling.

Steg 2

Bruk wire strippere til å fjerne 5/8-tommers isolasjon av ledningene som skal festes til Molex-kontakter. Vri de enkelte ledningstrådene mellom tommelen og pekefingeren.

Trinn 3

Legg de strippede ledningene i de respektive kontakttilkoblingstappene med den bare ledningen på hylsen, men ikke i røret. Isolasjonen skal komme forbi krympeområdet med ca. 1/16 tommer. Klipp bare ledningen etter behov for å oppfylle begge disse forholdene.

Trinn 4

Krymp ledningene inn i lederkrympeområdet på kontaktpinnene med passende størrelse V-seksjon av Molex krympeverktøy. Molex anbefaler å klemme krympingen rundt isolatoren med en v-formet del av kjevene også. Andre krympeverktøy er laget med sirkulære hakk på kjevene for å krympe isolasjonsområdet i form av ledningen.

Skyv koblingsterminalpinnene inn i stikkontakten. Finnene, eller låseknappene, klikker når pinnene er satt riktig inn. Plugg de hjemmelagde Molex elektroniske kontaktseksjonene sammen.