Hvordan bygge en bilforsterker

Hvis du liker høykvalitetslyd i bilen din, kan det hende at det installerte systemet ikke er tilstrekkelig. Du må endre systemet slik at det inkluderer en forsterker hvis du vil drive store høyttalere, og du kan spare penger ved å bygge det selv. En forsterker i et kjøretøy fungerer på samme måte som i et hjemmesystem. Den konverterer et lydsignal fra mottakeren eller spilleren og gjør det til elektrisk strøm for å drive høyttalerne.

Trinn 1

Kilde delene dine. Det er to måter å skaffe dem på: Bruk et selvmonterende lydforsterkersett og billydledningssystem eller berg delene individuelt fra forskjellige apparater. Sistnevnte tilnærming er billigere, men tar lengre tid, og det er ingen garanti for at delene vil være kompatible. Selvmonterte lydforsterkerpakker har forhåndsborede deler.

Steg 2

Inspiser delene dine. Bruk en forstørrelseslinse for å kontrollere motstandene, sikringene og kondensatorene. Hvis du bruker brukte komponenter, må du se etter tegn på oksidasjon; brun misfarging nær eller på kontaktbena er et tegn på dette. Kast og bytt ut komponenter som du mistenker kan være oksidert eller korrodert.

Trinn 3

Les skjematisk. Hvis du bruker et sett, vil det inneholde et skjematisk diagram. Hvis du redder delene dine, kan du se lydforsterkerskjemaer online. Nettstedet Schematics for Free har et arkiv med skjemaer fra forskjellige produsenter.

Trinn 4

Last inn tårnbrettet. Følg skjematisk for referanse. Start med motstandene, deretter kondensatorer, potensiometere, amp-chips, og deretter sikringer. Start med den høyeste verdien av hver type. Skyv hver brettmontert komponent inn i tårnplaten. Kontaktene stikker ut gjennom den andre siden. Når du er full, plasser brettet med forsiden ned og lodd kontaktene til metallstripen på brettbunnen.

Trinn 5

Legg i chassismonterte komponenter. Sett strømforsyningen, strøm- og utgangstransformatorene og RCA-kontaktene i de forborede sporene på kabinettet. En billydforsterker kobles til bilbatteriet; Bruk derfor en IEC-stikkontakt med en 100-amp sikring.

Trinn 6

Monter brettet. Lodde brettet i bunnen av kabinettet.

Trinn 7

Lodd chassismonterte deler på kretskortet.

Skjær et stykke ledning for hver terminal på hver komponent. Trim en halv tomme isolasjon fra begge ender. Lodd den ene enden til utgangsterminalen på komponenten. Antall terminaler avhenger av fabrikat og modell for hver komponent. Vanligvis har IEC-strømforsyninger en negativ og en positiv utgangsterminal. Potensiometre har vanligvis en utgangsterminal og to jordterminaler. Koble alle positive forbindelser med rød ledning til det relevante positive øye på brettet. Koble alle negative forbindelser med svart ledning til det negative øyet. Lodd svart ledning mellom bakkeklemmer og chassisjordskruen.