Slik brenner du MP4 til DVD i Ubuntu

Å overføre hjemmefilmer til DVD er en populær fortid takket være billige digitale kameraer og opptakbare DVDer. Ikke alle DVD-brennende programmer lager video-DVDer fra MP4-filer. En DVD-video består av video i MPEG-format en eller to. Flere DVD-forfatterprogrammer med muligheten til å konvertere en eller flere MP4-er for DVD er tilgjengelige for Ubuntu. Du kan også konvertere MP4-filene med en videospiller og deretter bruke hvilket som helst DVD-brenneprogram til å lage DVD.

Trinn 1

Installer MPlayer for å konvertere MP4 før du brenner. Hvis ditt nåværende DVD-forfatterprogram ikke støtter MP4-konvertering, er MPlayer en lett løsning. Konverter filene til MPEG en eller to. Bruk deretter det foretrukne forfatterprogrammet ditt til å brenne en video-DVD.

Steg 2

Installer VLC mediespiller for å konvertere MP4-filene dine. VideoLANs VLC mediespiller spiller mange av de samme formatene som MPlayer, og den inkluderer et Mozilla-kompatibelt plugin for nettlesere som Firefox. Bruk VLCs eksportfunksjon til å konvertere MP4-ene til MPEG en eller to, og deretter brenne dem til en video-DVD ved hjelp av det foretrukne forfatterprogrammet ditt.

Trinn 3

Installer DeVeDe for å lage din video-DVD. DeVeDe er et DVD-redigeringsprogram med åpen kildekode. Den inkluderer støtte for en rekke alternativer, inkludert video-, lyd- og data-DVDer. Avanserte alternativer inkluderer oppretting av menyer. Hvis for eksempel flere MP4-er passer på en DVD, kan du opprette en meny for å kategorisere hver enkelt.

Trinn 4

Installer 'Q' DVD-forfatter for å konvertere MP4 til en DVD. Dette programmet er en grafisk frontend til flere kommandolinjeprogrammer, inkludert Xine-bibliotek, MPlayer, mjpeg-verktøy, DVD-lysbildefremvisning, SoX, halt, Ogg Vorbis og dvdauthor - standardbrenneren i Ubuntu. Den kombinerer funksjonaliteten til disse programmene i et enkelt grensesnitt og lar deg bruke dem uten å bekymre deg for detaljene.

Installer Bombono DVD for å lage din video DVD. Bombono er et annet DVD-redigeringsprogram med muligheten til å konvertere MP4-filer for video-DVD-oppretting. Det inkluderer også menyoppretting og redigering, tidslinjevisning, animert menyoppretting, import og ISO-oppretting.