Hvordan endre et diskens serienummer

Når Windows OS formaterer en harddisk, tildeler den et nytt generert serienummer til stasjonen. Dette serienummeret, i motsetning til maskinvarens serienummer som harddisken ble produsert med, brukes av programvare for å identifisere stasjonen og brukes noen ganger for å forhindre flere aktiveringer av den samme programvaren på andre datamaskiner. Hvis du prøver å erstatte den gamle harddisken din med en ny, kan de forskjellige serienumrene imidlertid opprettes med programvaretilknytning. Ved å bruke en serienummerveksler kan du raskt endre serienummeret til den nye stasjonen for å matche den gamle og unngå problemer med programvaretilknytning.

Henter gammelt serienummer

Trinn 1

Klikk på Windows- eller "Start" -ikonet, og klikk deretter på "Alle programmer" og deretter "Tilbehør". Klikk "Systemverktøy" og deretter "Systeminformasjon" for å åpne systeminformasjonsvinduet.

Steg 2

Utvid "Komponenter", deretter "Lagring" og klikk "Stasjoner" for å åpne informasjonssiden for systemstasjonene.

Skriv ned den gamle stasjonens serienummer, representert med 8 HEX-symbol og funnet ved siden av kategorien "Volum serienummer".

Endre serienummeret til den nye stasjonen

Trinn 1

Last ned en serienummerveksler. En lenke til et gratis serieendringsverktøy finner du i Ressursene. Åpne veksleren når nedlastingen er fullført.

Steg 2

Velg gjeldende stasjonsbokstav fra "Stasjoner" -kategorien og erstatt serienummeret med det du har skrevet ned. Klikk "Endre" og deretter "Ja" i meldingen som dukker opp.

Start datamaskinen på nytt. Den nye stasjonens serienummer samsvarer nå med originalen.