Hvordan rydde opp lyd på en video

Elementer du trenger

  • Programvare for lydredigering

  • Datamaskin

  • Kvalitetshøyttalere koblet til datamaskinen for lydredigeringsarbeid

Ved å bruke et videokamera kan brukeren ideelt sett være fullstendig fokusert på skuddets videosammensetning. Imidlertid er det tidspunkter at lydproblemer under opptaket blir ignorert. Dette kan til og med komme til det punktet at dårlig lyd på en video først blir oppdaget i redigeringsfasen.

Å rydde opp i lyden krever vanligvis utjevning av lydvolumet, filtrering av støy og forbedring av den generelle lydkvaliteten ved hjelp av programvare og maskinvare etter produksjon.

Forbered maskinvaren din for lyd- og videoredigering. Bortsett fra en datamaskin med riktig video- og lydredigeringsprogramvare, må du ha kvalitetshøyttalere koblet til datamaskinen slik at du kan redigere lydelementene i videoen din riktig.

Velg programvaren du vil bruke til å redigere lyden til videoen. Mange programmer er tilgjengelige i markedet for dette formålet. De mer populære valgene inkluderer freeware Audacity (for Mac- og PC-plattformer), Adobe Audition (en del av den profesjonelle produksjonspakken til Adobe for både Mac- og Windows-plattformer), Adobe Soundbooth (for amatørbrukere på Mac- og Windows-plattformer), Soundtrack Pro (del av den profesjonelle produksjonspakken til Final Cut Studio i Mac-plattformen) og GarageBand (for amatørbrukere på Mac-plattformen).

Selv om hvert program varierer når det gjelder knapp- og funksjonsnavn, menyer og taster, tilbyr de alle generelt det samme grunnleggende konseptet, trinnene og applikasjonen når det gjelder redigering av lydelementer. Alle har funksjoner for å klippe, utvide, looping og forbedre lyden.

Åpne lydfilene i det valgte lydredigeringsprogrammet. Lag et nytt prosjekt slik at du kan lagre arbeidet ditt for dette prosjektet tilsvarende.

Lytt til lyden som trenger redigering og / eller forbedring. Gjør deg samtidig kjent med de tettpakkete vertikale linjene kalt bølgeform som du ser i programmets overvåkingsvindu. De lengre delene viser de høyere delene av en lydfil, mens de kortere delene viser de mykere delene. Du kan skrive ned problemene du støter på mens du lytter til lydelementene. Dette kan tjene som din guide for rengjøring av lyden.

Jevn ut lyden ved å bestemme hvilke seksjoner som er unødvendig høyere eller mykere enn andre. Bølgeformen fungerer som en visuell guide, slik at du bedre kan redigere lydvolumet. De fleste programmer har også “Auto Levels” eller “Compressor” -funksjoner som kan fungere som mer praktiske måter å gjøre lyden jevn på.

Legg til lydfiltre og endre equalizer for å forbedre lydkvaliteten, om nødvendig. Navnene på filtre og plassering av disse filtrene og equalizeren avhenger av hvilken programtype som brukes. Ideelt sett finnes de i menyen eller verktøylinjen i programmet. Populære lydfiltre inkluderer de som gir etterklang eller ekko, endring av tonehøyde eller varighet av lydavspilling og endring av lydens bakgrunn fra et rom til en skog eller et marked.

Tips

Selv om det er måter å rydde opp i videoens live lyd, er det alltid best å fange kvalitetslyd under opptaket, fordi det er begrensninger for hva selv de beste lydredigeringsprogrammene kan gjøre for å forbedre lydkvaliteten. Noen tyder til og med på å kopiere lyden og se bort fra den dårlige live-lyden som er tatt opp i videoen. For å fange den beste lydkvaliteten er det ideelt å bruke en lydmikser under opptaket.