Slik kombinerer du to bilder til en JPG

Med de riktige verktøyene kan du kombinere to fotografier, til og med de av forskjellige størrelser, relativt enkelt. Tiden du trenger for å utføre denne oppgaven, avhenger av kvaliteten på maskinvaren og programvaren. Uansett disse faktorene kan til og med en nybegynner som arbeider med det mest grunnleggende utstyret gjøre dette ved å følge et enkelt sett med grunnleggende instruksjoner.

Last ned og installer en jpeg-editor. Det er flere tilgjengelige, enten som freeware eller mot et gebyr; noen koster opptil flere hundre dollar. Du kan enkelt fullføre denne oppgaven ved hjelp av de fleste gratis jpeg-redaktører.

Skann fotografiene dine hvis de ikke allerede er i digital form. Dette kan gjøres med hvilken som helst skanner. Hvis ingen er lett tilgjengelige, kan enhver kopibutikk skanne bildene dine til en plate eller tommelstasjon mot et nominelt gebyr. Forsikre deg om at bildene er skannet til JPEG-format.

Åpne fotoredigeringsprogrammet. Klikk "File", deretter "Open" og naviger til platen eller tommelstasjonen der filene ligger. Hvis bildene allerede er i digitalt format, finner du dem på harddisken. Marker de to jpeg-filene du vil kombinere, og klikk "Åpne" nederst til høyre i dialogboksen.

Velg den minste av de to filene, og klikk på "Rediger" -fanen, som vanligvis ligger til høyre for "File" -fanen øverst til venstre på skjermen. I rullegardinmenyen velger du "Image" eller "Image Size", avhengig av hvilken programvare du har valgt. Noter dimensjonene til det mindre bildet ditt.

Velg "Canvas" eller "Canvas Size", avhengig av redigeringsprogramvaren. Et rammeverk med piler som peker utover i åtte forskjellige retninger vises. Klikk på ruten med pilen som peker i motsatt retning av der du vil legge ved det andre bildet. Dette “forankrer” lerretet. Skriv inn riktig figur, doble høyden eller bredden på lerretet i måleboksen og lagre det nye bildet.

Åpne det større bildet og gå til "Rediger" og deretter "Bildestørrelse." Endre dimensjonene for høyde og bredde for å matche dem du noterte deg i trinn 4. Hvis de to bildene ikke er akkurat proporsjonale, må du beskjære den større for å få en nøyaktig passform.

Åpne det første bildet og flytt det andre bildet til det tomme rommet du opprettet i det første bildet. Klikk på "Lagre som" og gi nytt navn til det andre bildet med en JPEG-utvidelse. Du kan bli bedt om å "flate" bildet for å lagre det som en JPEG.

Tips

Hvis begge bildebildene har de samme dimensjonene, ignorerer du trinn fire og seks. De fleste bilderedigeringsprogrammer har verktøy som lar deg manipulere lysstyrken og kontrasten til bildet. Det kan være lurt å matche bakgrunnen til de to bildene hver for seg før du kombinerer dem.

Advarsler

Kopier, ikke "klipp" originale bilder fra filmappen når du begynner å jobbe med dem. Ikke kast originalene.