Hvordan konvertere en S-videotilkobling til en HDMI-tilkobling

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) -tilkoblinger har høyere dataoverføringshastigheter enn tilkoblinger som S-video (Separat video). Å kjøre en HDMI-tilkobling fra en S-Video-port vil forbedre klarheten og bildefrekvensen (mengden bilderammer per sekund i en video), spesielt hvis videoen som overføres er over 720p-videokvaliteten, som representerer minimumskvalitetsvurdering for HDMI. Alt du trenger for å konvertere en S-Video-tilkobling til en HDMI-tilkobling er en enkel omformer. Omformere brukes mye til å koble datamaskiner, DVD-spillere eller gamle satellitt-TV-tilkoblinger (S-Video) til HDTV-er (TV-er som bruker HDMI).

Kjøp en S-Video til HDMI-omformer som støtter oppløsningen til HD-skjermen du kobler til (Se lenke i Ressurser for et bilde av en slik enhet). For eksempel, hvis du har en 1080i-videokvalitets-TV, kjøper du en S-Video til HDMI-omformer som er vurdert til 1080i-kvalitet. Hvis du bruker en S-Video til HDMI-omformer som er vurdert under HD-skjermens videokvalitet, mister du noe av videokvaliteten.

Ta S-Video-kabelen fra enheten som har S-Video-porten, og koble den til S-Video-porten på S-Video til HDMI-omformeren, som ligger på baksiden av omformeren og er merket med "SV . " S-Video-portene på datamaskiner og DVD-spillere er plassert på baksiden av enhetene (se lenken i seksjonen Ressurser for et bilde av en S-Video-port).

Ta HDMI-kabelen fra HD-skjermen og koble den til baksiden av S-Video til HDMI-omformeren, og er merket med "Output HDMI."

Koble likestrømadapteren til S-Video til HDMI-omformeren. Trykk på strømknappen på S-Video til HDMI-omformeren. Dette vil aktivere forbindelsen mellom S-Video-enheten og HD-skjermen. Test tilkoblingen ved å spille av en video på S-Video-enheten. Videoen skal vises på HD-skjermen.

Tips

Det er noen omformere som vil konvertere video- eller medieinnholdet fra S-Video-enheten til en høyere kvalitet. S-Video til HDMI-omformeren i ressursene har denne funksjonen.

S-Video til HDMI-omformere er kompliserte enheter; Det anbefales sterkt å lese håndboken som følger med omformeren.

Hvis S-Video-enheten bruker analoge lydkabler, for eksempel de som er på det andre bildet av ressursene, kobler du dem til S-Video til HDMI-omformeren. Portene for de analoge lydkablene er merket med "R" og "L." Lydforbindelsen skal slås sammen med S-Video-tilkoblingen og sendes til HD-skjermen gjennom HDMI-kablene. Nyere S-Video-tilkoblinger har lyden innebygd i tilkoblingene og trenger ikke andre kabler for lyd.