Hvordan konvertere digital koaksial til 5.1 surroundlyd

Dagens toppmoderne flatskjerm HDTV-TV, hjemmekinoanlegg, lydmottakere og digitale kabelbokser bruker alle HDMI-tilkoblinger for HD-video av høyeste kvalitet og 5.1 Surround Sound-signaler. Men hvis du ikke har en HDMI-kabel, eller hvis du eier et eldre hjemmekinoanlegg, en eldre lydtuner eller digital kabelboks som ikke har en HDMI-tilkobling, kan du fortsatt bruke en digital koaksialkabel til å konvertere lydsignalet til 5.1 Surround Sound.

Trinn 1

Koble den ene enden av den digitale koaksialkabelen til baksiden av den digitale kabelboksen, DVD-spilleren eller Blu-Ray-spilleren. Du vil se en enestående RCA-inngang på baksiden av enheten som heter "Digital koaksial." Selve den digitale koaksialkabelen ser ut som en RCA-stereokabel, men vil være oransje i begge ender av kabelen.

Steg 2

Koble den andre enden av den digitale koaksialkabelen til baksiden av hjemmekinoanlegget eller 5.1 Surround Sound-lydmottaker. Igjen vil du se en RCA-inngang på baksiden av enheten som heter "Digital koaksial."

Trinn 3

Slå på den digitale kabelboksen, DVD-spilleren eller Blu-Ray-spilleren. Slå på TV-en. Slå på hjemmekinoanlegget eller 5.1 Surround Sound-lydmottaker.

Trinn 4

Bruk hjemmekinoanlegget eller fjernkontrollen til lydmottakeren, og velg den sekundære inngangen som tilsvarer digital koaksial lyd. På de fleste systemer vil den knappen lese "SA-CD / CD."

Trykk på "meny" -knappen på hjemmekinoanlegget eller lydmottakeren for å justere volumet til hver høyttaler uavhengig.