Hvordan konvertere tegninger til CAD

Computer-aided design (CAD) er en moderne metode for tegning. Det har mange fordeler i forhold til tradisjonelle tegnemetoder, inkludert rask redigering, enkel overføring og nesten universell adopsjon over hele byggebransjen. Imidlertid brukes håndtegninger fortsatt og er en utmerket form for representasjon. Disse tegningene må ofte konverteres til CAD. Selv om denne prosessen tar litt tid og tanke, bør de fleste med skalaforståelse ikke ha noen problemer med konverteringen.

Trinn 1

Skann tegningen med en håndholdt eller stasjonær skanner. Forsikre deg om at den fullstendige tegningen er skannet og lagre den som en JPG- eller BMP-fil. Du kan importere andre filformater for mange CAD-programmer. Imidlertid kan JPG- eller BMP-formatene importeres i nesten alle applikasjoner.

Steg 2

Åpne CAD-applikasjonen din og start en ny tegning. Klikk på "Importer" under "Fil" -menyen og velg det skannede tegningsbildet. Plasser bildet i CAD-tegningen, men ikke juster skalaen ennå. Et enkelt skalaforhold på 1 til 1 er greit.

Trinn 3

Velg "Mål" -verktøyet for å måle et element på bildet i CAD-tegningen der du kjenner de sanne dimensjonene. For eksempel kan en vegg måle 3/4 tommer på den skannede tegningen, men veggen er faktisk 8 fot. Noter disse tallene på et papirark.

Trinn 4

Beregn beløpet for å skalere den skannede tegningen ved å dele den sanne avstanden med den målte avstanden. Men husk å bruke de samme enhetene i deleren og utbyttet. I eksemplet er den sanne lengden 8 fot, som er 96 tommer; 96 tommer delt på 3/4 tommer er lik 128. Dette er skaleringsfaktoren. 128 kan også konverteres til en prosentandel ved å flytte desimal to steder til høyre for de programmene som krever en prosentandel for å skalere --- 12,800 prosent. Forsikre deg om at du bruker riktig versjon for skalering.

Trinn 5

Velg det skannede bildet og klikk "Skaler". CAD-programmet vil be deg om å angi enten skaleringsfaktoren eller prosentandelen. Skriv inn riktig nummer og trykk "Enter". Tegningen er nå tegnet i sin virkelige skala i CAD-programmet.

Spor den skannede tegningen ved hjelp av CAD-verktøy, for eksempel "Linje", "Bue" og "Rektangel". Det kan også være lurt å bruke andre verktøy, for eksempel "Offset" for å lage en nøyaktig tegning. CAD er mer presis enn håndtegning, og feil vil vises når tegningen skaleres i trinn 5.