Hvordan konvertere filer ved hjelp av VLC for Media Player

Elementer du trenger

  • Datamaskin som kjører VLC

  • Mediefil

VLC Media Player er en av de mest allsidige mediaspillere som er tilgjengelige for Mac eller Windows. Open source-spilleren er ikke så prangende som iTunes eller Windows Media Player, men den er kjent for å godta filer mange andre spillere ikke vil berøre. VLC Media Player inneholder også filkonvertering og streaming-funksjoner som kan brukes til å konvertere mellom filformater. En slik bruk er å forberede en fil for bruk i Windows Media Player.

Åpne VLC Media Player. Hvis du ikke har VLC installert på datamaskinen din, kan den lastes ned fra nettstedet i nedlastingsdelen. Åpne filen du vil konvertere i VLC.

Stopp filen som spilles, og gå til VLCs Fil-meny. I delen "Veiviser" velger du "Transcode / Save to File". I filruten velger du filen du vil konvertere.

Velg filtypen du vil konvertere til. Ideen er å konvertere til et format som maksimerer kompatibiliteten med Windows Media Player. Velg WMV for videofiler; lydfiler kan konverteres til MP3 eller Microsoft WMA-format. Når du er fornøyd med valget ditt, klikker du på "Neste".

Godta standardalternativene Audacity. Når du blir bedt om å velge et "Encapsulation format", velg det Microsoft-kompatible ASF-formatet. Klikk "Neste" og velg katalogen der du lagrer filen. Velg en praktisk katalog og skriv inn filnavnet som skal brukes, og sørg for å legge til .WMV på slutten av filmfiler og .MP3 eller .WMA til lydfiler, avhengig av formatet du har valgt.

Klikk på "Fullfør" og vent til filen din konverteres. Importer filen til Windows Media Player og sjekk resultatene.

Tips

Hvis du ikke er fornøyd med den konverterte filen, kan du prøve å endre til en høyere bithastighet og konvertere filen igjen.