Hvordan lage en tittelblokk i AutoCAD LT

AutoCAD er bransjeleder innen 2D-utkast til arbeidsflyter for profesjonelle designere. En ting alle designyrker har til felles er behovet for å levere designene sine på måter som kommuniserer designintensjonen til de som skal bygge dem. Oftere enn ikke er utskriftsmediene enten papirtegninger eller .pdf-filer. Du kan dokumentere designarbeid ved å lage en tittelblokk i AutoCAD med attributter for å definere viktig informasjon. En tittelblokk identifiserer tegningene, hvem tegnet dem, publiseringsdatoer og eventuelle revisjoner.

Opprett tittelblokken

Tegn en ramme ved hjelp av linjeverktøyet. Tegn den 3/8 til 1/2 tomme mindre enn arkstørrelsen for å være sikker på at den ikke blir beskåret av hvis den er utenfor det utskrivbare området på siden.

Tegn linjene som tjener til å binde og skille tittelblokkdataene. Et populært alternativ er å ha de første 2-3 centimeter på høyre kant av arket som inneholder tittelblokken. Forsikre deg om at det er konsistent fra ark til ark i et sett med tegninger.

Lag attributter. Attributter er som koder eller smart tekst. Disse attributtene setter automatisk en standardverdi i rommet i stedet for å sette inn ny tekst i hvert ark for å definere tegningsnummer, arknavn, forfatter osv., Du kan deretter redigere dem ark for ark.

Velg alle elementene, linjene og attributtene som utgjør tittelblokken din. I kommandolinjen, tast inn verdien "wblock", som viser kommandoen "Write Block". Dette vil tillate deg å lagre tittelblokken som en ekstern fil, slik at den kan settes inn i fremtidige AutoCAD tegninger og ark. Velg et filnavn og sted for å lagre filen, så opprettes tittelblokken.

Opprett et nytt AutoCAD-ark. Tast inn "Sett inn", bla etter tittelblokkfilen og sett den inn i arket. Rediger attributtene du opprettet for tittelblokken, og den fyller automatisk feltene med dataene dine.

Opprette AutoCAD-attributter

Velg "Tegn" -menyen, deretter "Blokker", deretter "Definer attributter" for å åpne dialogboksen Attributter, som lar deg lage kodene som er nevnt i første del av denne artikkelen.

Velg "Bekreft" -modus i den første delen av dialogboksen. Dette vil opprette et attributt som har en standardverdi som plassholder, og vil be deg om å angi spesifikk informasjon når du setter inn tittelblokken.

Fyll ut "Tag", "Spør" og "Value" boksene. "Tag" er tittelen på attributtet, som kan være "Forfatter", "Dato" eller "Tegningsnummer." "Spør" er teksten som minner deg om hva du skal skrive inn, for eksempel "Hvem tegnet dette?" "Hva er utstedelsesdatoen?" og "Hva er tegningsnummeret?" Til slutt er "Verdi" -boksen for standardverdien som er plassholderen til du fyller ut spesifikke data som "ABC" (initialene til tegningsforfatteren), "1. januar 2011" eller "A1.01A."

Fullfør tekstinnstillingene og stilinformasjonen som formaterer attributtet. Dette vil angi hvordan teksten skal vises på tittelblokken din. Du kan tilpasse dette uansett hvordan du velger.

Merk av for "Spesifiser på skjermen" for attributtinnføringspunkt. Når du klikker "OK" i dialogboksen, blir du bedt om å velge et sted for attributtet. Plasser attributtet der du vil at det skal vises på tittelblokken og gjenta om nødvendig for all nødvendig informasjon.