Hvordan lage grafer i Excel med flere kolonner

Regneark er en måte å ordne og analysere numeriske data på. Når rådataene er organisert, kan de gjøres om til diagrammer med noen få klikk. En graf kan oppsummere store mengder informasjon og demonstrere trender umiddelbart. Et stablet diagram viser hver serie delt inn i flere kolonner og kan vises numerisk eller i prosent. Det mest brukte stablede diagrammet er en kolonne; for dette eksemplet vil et 2-D stablet diagram bli brukt.

Trinn 1

Skriv inn dataene for ønsket diagram i et Excel-regneark. Tittel eventuelle kolonner eller rader etter behov.

Steg 2

Fremhev alle dataene du ønsker å ta med i diagrammet. For å markere celler, klikk musen, og hold den nede, dra den for å inkludere all ønsket informasjon.

Trinn 3

Klikk på "Sett inn" -fanen, og klikk på "Kolonne" i diagramgruppen. Velg det 2-D stablede kolonnediagrammet, og det genereres automatisk.

Trinn 4

Rediger layoutet og stilen til diagrammet, merk de forskjellige komponentene og rediger størrelsen på diagrammet ved å klikke på diagrammet for å generere en diagramverktøyfane med tre underfaner av design, layout og format.

Lagre arbeidet ditt ved å klikke på "File" og deretter "Save As", og et vindu dukker opp. Sett inn et navn på filen og klikk "Lagre".