Hvordan krympe høyttalertråd

Krymping er en loddfri metode for deg å avslutte kontaktene og ledningene dine. De fleste frykter krympeprosessen vil være for komplisert for dem å gjøre. Det innebærer plastisk og elastisk deformasjon, samt å vite en ting eller to om hvordan metaller fungerer. Imidlertid er det ikke så vanskelig å krympe høyttalerkabler som det høres ut. Du trenger bare å ta hensyn til isolasjonsmaterialestøtten samt ledningsinteraksjonen under krympeprosessen. Å vite hvordan du kan krympe høyttalerkabelen din vil bidra til å forbedre høyttalernes holdbarhet, spesielt i tøffe omgivelser.

Trinn 1

Bruk de fargede klebrig tappene til å merke hver høyttalerkabel for lettere notering.

Steg 2

Kontroller ledningsstørrelsen som er funnet på siden av kabelen, og pass den sammen med krympekontakten. Sett ledningen inn i trådkrympeverktøymåleren din hvis det ikke er noen størrelse, og bruk hullstørrelsen som passer til ledningen din som målestørrelse.

Trinn 3

Fjern ca. 1/4 tomme av wireisolasjonen din ved å bruke wire stripper. Dette vil avsløre metalltråden inne i høyttalerkabelen. Gjenta samme trinn for hver av ledningene du vil krympe sammen.

Trinn 4

Hold fast i begge ender av den nakne ledningen og sett dem inn i krympekontakten. Sørg for at det er en ledning for hver ende.

Trinn 5

Sjekk størrelsen på ledningskrympekontakten, og pass den til den respektive spalten i trådkrymperen.

Trinn 6

Skaff deg krympekontakten som inneholder ledningene, og plasser den i midten av riktig trådkrimspor. Du vil se dette området merket på wire crimper, ved siden av hvert spor.

Klem håndtakene på wire crimper for tips å trekke til et slutt. Krympekontakten lukkes deretter på begge ledningene og fullfører krympeprosessen.