Hvordan redigere bilder på datamaskinen min

Enten du tar profesjonelle bilder med et høykvalitets digitalkamera eller enkle øyeblikksbilder av dine venner og slektninger med et pek-og-skyt-kamera, er programvare for fotoredigering et viktig tilbehør. Den lar deg utføre oppgaver som å korrigere røde øyne, beskjære bilder og legge til tekst. Noe programvare lar deg til og med lage digitale fotoalbum som du kan dele med dine nærmeste. Fotoredigeringsprogramvare for den uformelle hjemmebrukeren er enkel å installere og bruke og kan bidra til å gjøre selv det enkleste øyeblikksbildet fantastisk.

Trinn 1

Åpne fotoredigeringsprogramvaren du ønsker på datamaskinen. Adobe Photoshop Elements er en populær kommersiell fotoredigerer, rettet mot hjemmeforbrukeren. Den er tilgjengelig for både Windows og Mac. Paint.NET er et populært, gratis, bare Windows-alternativ til Adobe Photoshop Elements. GIMP er en open source fotoredigerer som er gratis å laste ned, og er kompatibel med Windows, Mac og Linux.

Steg 2

Åpne bildet du vil redigere på datamaskinen. På de fleste bilderedigeringsprogramvare gjøres dette ved å gå til Fil og Åpne og navigere til mappen som inneholder bildet du vil redigere.

Trinn 3

Velg et verktøy for å begynne å redigere fotografiet. Redigeringsverktøy varierer mellom fotoredigeringsprogramvare, men de fleste inkluderer verktøy for å utføre grunnleggende fotoredigering som beskjæring og fargekorrigering.

Lagre endringene på fotografiet ditt. På de fleste bilderedigeringsprogramvare kan dette gjøres ved å gå til File and Save eller trykke "Ctrl" og "S" (kommando-S på en Mac) på tastaturet.