Hvordan fikse en kopimaskin

Problemer med kopimaskiner kan oppstå selv med høykvalitets maskiner og riktig bruk. Over tid slites maskinene og krever vedlikehold og reparasjon. Nøkkelen til disse problemene er å vite når du kan fikse dem selv, og når du trenger å ringe en servicetekniker. Papirstopp, linjer på siden eller mørke / lyse kopier er i de fleste tilfeller problemer du kan fikse. Det er andre problemer som er mer tekniske og grundige.

Finn ut problemet som plager kopimaskinen. I noen tilfeller vil du se problemet på papirutskriften fra maskinen. I andre tilfeller vises en feil på skjermen.

Se i brukerhåndboken eller start feilsøking på de vanlige problemene hvis du ikke vet hva feilen betyr. Avbryt jobben, slå av strømmen, la den være i 10 sekunder og slå den på igjen for å se om det løser problemet.

Prøv å fikse problemet selv når du har funnet årsaken til problemet. For papirstopp, åpne kopimaskinen der den viser papirstopp og trekk papiret forsiktig og sakte ut av maskinen. Hvis du har prikker på kopiene, må du rengjøre glasset på maskinen med en lofri klut. For lette kopier, bytt tonerkassett i henhold til instruksjonene på pakken.

Ring en tekniker hvis du ikke finner problemet, eller hvis du ikke kan løse problemet. Det kan være at kopimaskinen har et mekanisk problem som er vanskelig å fikse. Hvis du ikke har erfaring med kopimaskinmekanikk, bør du ikke prøve å trekke maskinen fra hverandre.

Tips

Hvis maskinen din kjører seg fast, kan det være på grunn av papir av dårlig kvalitet eller papir som er for tykt for maskinen. Juster papirkvaliteten og stoffet deretter for å løse dette problemet.

Oppbevar papir på et tørt sted, da fuktighet kan rynke sidene og gjøre dem lettere fastkjørt.