Slik løser du problemer med trådløse USB-adaptere

Hvis datamaskinen din ikke har innebygd trådløs adapter, er den eneste måten du får tilgang til et WiFi-nettverkssignal ved å koble til en trådløs USB-adapter. Adapteren fungerer akkurat som den innebygde maskinvaren, bortsett fra at du når som helst kan fjerne den. Du kan imidlertid støte på noen mindre problemer med adapteren. Du kan rette de fleste av disse problemene med noen få feilsøkingstrinn.

Trinn 1

Fjern den trådløse USB-adapteren fra USB-porten på datamaskinen og koble den til igjen. Noen ganger hvis du kobler til adapteren mens datamaskinen er slått av, og deretter slår den på datamaskinen, oppdager ikke den trådløse adapteren.

Steg 2

Sett USB-adapteren inn i en annen USB-port. Noen ganger kan USB-porter dø ut på en datamaskin, eller noen ganger fungerer visse USB-porter ikke med en bestemt enhet.

Trinn 3

Sett inn driverinstallasjons-CDen, hvis en fulgte med adapteren. Selv om de fleste adaptere allerede har innebygde drivere på USB-enheten, krever noen at du installerer drivere fra en CD. Når driverinstallasjonsveiviseren lastes inn, følg de korte instruksjonene for å fullføre installasjonen. Uten driveren kan det hende at datamaskinen ikke oppdager eller forstår USB-adapteren.

Høyreklikk på det trådløse ikonet ditt nederst til høyre på skrivebordet og velg "Aktiver". Hvis det trådløse Internett ikke er aktivert, kan du ikke få tilgang til Internett.