Hvordan koble opp en bilforsterker inne i huset til en stikkontakt

Hvis du har en bilforsterker du vil bruke hjemme hos deg, er det ett stort hinder å overvinne: hvordan du får strøm til forsterkeren. Vegguttak gir 110 volt vekselstrøm, men forsterkere krever 12 volt likestrøm. Du må gjøre litt ekstra ledninger, men problemet er ikke uoverstigelig.

Trinn 1

Slå opp spesifikasjonene for inngangseffekten for forsterkeren din ved å bruke manualen eller produsentens nettsted. Finn spesifikasjonen for strømforbruk i ampere.

Steg 2

Kjøp en AC til DC-omformer. Forsikre deg om at omformeren kan produsere en 12 volt DC-utgang med spesifisert strømstyrke.

Trinn 3

Klipp en lengde på 10-gauge rød ledning, en lengde på 10-gauge svart wire og en lengde på 16-gauge wire, hver lang nok til å nå fra forsterkeren til omformeren. Fjern 1/2 tommers isolasjon fra hver ende av ledningene med wire strippere.

Trinn 4

Løsne strømterminalene til forsterkeren, merket "+" og "-", med en skrutrekker. Løsne REM-terminalen på forsterkeren med en skrutrekker.

Trinn 5

Skyv endene på ledningene inn i de løsnede terminalene og stram dem til for å klemme ledningene. Sett den røde ledningen inn i "+" - terminalen, den svarte ledningen i "-" - terminalen og den 16 - gauge ledningen i REM - terminalen.

Trinn 6

Løsne omformerens terminaler. Metoden og verktøyet vil variere etter merke. Skyv den svarte ledningen inn i "-" terminalen og stram. Vri endene på den røde ledningen og 16-gauge ledningen, skyv dem inn i "+" terminalen og stram.

Koble omformeren til et stikkontakt og slå på omformeren for å forsterke forsterkeren.