Hvordan identifisere et objektivmontering

Hvis du begynner å begynne med fotografering som amatør, vil du sannsynligvis begynne å begynne en samling kameralinser. Denne trenden er mest vanlig med speilreflekskameraer eller speilreflekskameraer. For å spare penger i begynnelsen vil du sannsynligvis bli tiltrukket av brukt utstyr til billigere priser. Men med så mange kameraer som har vært på markedet gjennom flere tiår, er det minst fem ganger så mange objektiver. De selger også med forskjellige monteringsdesign. Det er viktig å vite hvordan man skiller en monteringstype fra en annen.

Trinn 1

Bestem hvilke av kameraene du skaffer eller refererer til linser for. Vær spesielt oppmerksom på kameramerket. Finn referanseboken for kameramodellen som fulgte med kameraet ditt. Slå på datamaskinen din og last den ned fra Internett hvis du ikke har en kopi hendig. Vend deg til innholdsfortegnelsen eller indeksen, og finn delen som dekker "linser".

Steg 2

Les referanseboken for å identifisere kameraets monteringstype og objektivformatet det tar. Skriv denne informasjonen ned på et notisblokk sammen med kameraets merkenavn (dvs. Canon, Nikon, Pentax, Minolta, etc.). Ta notisblokken med deg mens du blar gjennom eller ser på linser du kanskje vil kjøpe eller skaffe deg.

Trinn 3

Hold objektivobjektivet forsiktig med begge hender. Se på siden av linsen for en beskrivelse av linseformatstypen; for eksempel er Canon-objektiver merket FD, EF, EF-S, etc. Sammenlign objektivformatet du finner på objektivet med formatet som er beskrevet i referanseboken. Kast objektiver som ikke samsvarer med formatet du trenger.

Trinn 4

Undersøk hvordan linsen du er interessert i festes til et kamera. Bestem om linsen er en skruetype med tynne tråder rundt linsen, en bajonettstil som kommer med tre kanter som må stilles riktig, eller en friksjonslås som vanligvis finnes på objektiver av filmkamera. Se tilbake til kamerahåndboken for å vite hvilken linsestil som fungerer for kameraet ditt. Vet også at mange merker produserer alle linsene sine med samme brakett, slik at merkeobjektivet passer på kamerahuset.

Ta med kameraet ditt hvis du kjøper dyre linser eller tredjepartslinser, til og med brukte. Ta linsen og test at den vil installere og fungere på kameraet ditt, selv om du har bekreftet at det er riktig format i henhold til sidedetaljene som allerede er sett når du refererer. Slå på kameraet og la kameraet autofokusere linsen et par ganger for å være sikker. Fjern linsen etter testing og ta en beslutning om å kjøpe eller ikke.