Hvordan lage en enkel lydforsterker

Lydforsterkere brukes til å forsterke lydbølger som er konvertert til elektriske signaler. En lydforsterker må forsterke inngangssignalet uten å innføre signalforvrengning.

En enkel type lydforsterker kan konstrueres ved hjelp av en integrert krets som kalles en operasjonsforsterker. En operasjonsforsterker (også kjent som en \ "op-amp \") fungerer som den aktive komponenten i lydforsterkerkretsen.

Trinn 1

Klipp fem lengder på ledningen, og fjern 1/2 tomme isolasjon fra endene av hver ledning. Vri sammen en av ledningene fra 5K? motstand med den ene enden av den første ledningen, og lodd det tvinnede ledningsparet til op-amp utgangspinnen (pin 1).

Steg 2

Vri sammen ledelsen på 5K? motstand til en av ledningene på 1K? motstand, og lodd dette ledningsparet til op-amp inverterende inngang (pin 2). Lodd den ene enden av den tredje ledningen til den ikke-inverterende inngangen (pin 3).

Trinn 3

Lodd den ene enden av den fjerde ledningen til \ "V + \" inngangspinnen (pin 8) på op-amp. Fest den andre enden av den fjerde ledningen til den positive batteripolen. Lodd den ene enden av den femte ledningen til \ "GND \" -stiften (pin 4) på ​​op-amp. Vri de frie endene på den tredje og femte ledningen sammen, og fest det vridde ledningsparet til den negative batteripolen.

Feste lydinngangskilden til ledningen til 1K? motstand, og fest utgangsenheten (for eksempel en høyttaler) til den frie enden av den første ledningen.