Hvordan lage bildet på en skjerm skarpere

Du kan gjøre bildet skarpere ved å justere skjermoppløsningen på datamaskinen eller den bærbare datamaskinen. En lavere skjermoppløsning, som 800x600, vil gi større bilder som virker kornete og uskarpe, mens høyere skjermoppløsninger, for eksempel 1680x1050, gir mindre bilder som er tydeligere og mer definerte (se Ressurser for eksempler). Trinnene varierer litt fra Windows XP til Windows Vista til Windows 7, men den grunnleggende forutsetningen er den samme.

Trinn 1

Klikk på Start-knappen, og klikk deretter på Kontrollpanel. Når du er i kontrollpanelet i Windows XP, klikker du på Skjerm. Klikk på Utseende og personalisering i Kontrollpanel i Windows Vista eller Windows 7.

Steg 2

-I Windows XP velger du Innstillinger-fanen i Egenskaper for skjerm. -I Windows Vista klikker du på Personalisering og deretter Skjerminnstillinger. -I Windows 7 klikker du på Juster skjermoppløsning

Flytt glidebryteren i Oppløsningsboksen (Skjermoppløsning i Windows XP) til riktig oppløsning, og klikk deretter Bruk. En popup-rute vil spørre om du vil beholde innstillingene; velg Ja for å gjøre endringen permanent.