Hvordan spille en Blu Ray på en datamaskin

Blu Ray tilbyr uovertruffen visuell kvalitet for filmer, men du trenger en spesiell optisk stasjon for å lese hvilken som helst Blu-Ray-plate. Stasjoner er tilgjengelige for bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner ved bruk av Sonys nye format. Fangsten er at de kommer med en høy pris sammenlignet med allestedsnærværende DVD-stasjoner. Selv om du allerede har en Blu-Ray-stasjon, støtter ikke standard videospillere som Media Player 12 avspilling av Blu-Ray-plater. Du trenger tredjepartsprogramvare for å se favorittfilmene dine.

Trinn 1

Kjøp en Blu-Ray-stasjon til datamaskinen. Interne Blu-Ray-stasjoner er tilgjengelige for stasjonære og bærbare datamaskiner. Hvis du planlegger å se Blu-Ray-disker på flere datamaskiner, bør du kjøpe en ekstern Blu Ray.

Steg 2

Installer de nødvendige driverne for stasjonen. Mens Windows 7 og den nyeste versjonen av Mac OS X har litt støtte for Blu-Ray-enheter, har de kanskje ikke inkludert drivere for stasjonen din. Produsenten burde ha tatt med en CD som inneholder driverne eller informasjon om hvor du skal laste dem ned.

Kjøp avspillingsprogramvare som kan dekode Blu Ray. Microsoft og Apple tilbyr ikke kodeker for Blu Ray. Flere selskaper tilbyr videospillere for Blu Ray-avspilling. PowerDVD fra Cyberlink og WinDVD fra Corel er de to største produsentene av PC Blu-ay-spillere. Ingen programvare er tilgjengelig for Blu-Ray-avspilling på Mac-datamaskiner. Mac-brukere må starte dobbelt opp i Windows for å dra nytte av Blu Ray.