Hvordan lese diodetall

Systemet for kategorisering av dioder, en av de elektroniske komponentene på kretskort, følger den amerikanske Joint Electron Devices Engineering Council (JEDEC) nummereringsplan. Det er mange stiler av dioder. De vanligste i hverdagens elektronikk er likeretterdioder, som konverterer vekselstrøm (AC) til likestrøm (DC).

Trinn 1

Bekreft at du ser på en diode. Dioder har to "ledninger" - kontakter eller ledninger som kobles til kretskortet.

Steg 2

Legg merke til polariteten. I likhet med et batteri har en diode en polaritet. Den negative siden, eller katoden, er vanligvis representert av en stang, et bånd eller en linje langs den ene enden av komponentlegemet. Det kan også være merket med et "K" eller med en hevet eller konisk kant. Den positive siden, eller anoden, har vanligvis ingen markering.

Trinn 3

Dekode diodetypen og materialbetegnelsen. Dette er betegnet med "1N" i delenummeret. "1" identifiserer komponenten som en diode. "N" viser at materialet i enheten er en halvleder.

Dekode modellkoden. Tallet etter dioden og materialbetegnelsen er modell- eller delenummer. Det er tusenvis av diodestiler. Eksempler inkluderer 1N4148, som identifiserer en høyhastighets generell utbedringsdiode; 1N914, en generell modell; og 1N4973, en diode for spenningsregulator.