Hvordan reparere en tom skjerm på et arkadespill

Elementer du trenger

  • Digitalt multimeter

  • Cap kit

  • Bra loddejern

  • ESR (Equivalent Series Resistance) meter

  • Ledningsmotstand

  • Isolerte alligatorklemmer (jumperkabler)

  • Isolert skrutrekker med flat hode

  • Gummihansker

  • Briller

Et arkadespill er en flott klassisk måte å tilbringe tid med venner og familie. Imidlertid har disse vintage videospillene sine ulemper, inkludert gamle sikringer og defekte ledninger som et resultat av aldring. Dagene til Pac-Man og hans dame, Pac-Man, er ikke over bare fordi spillets skjerm plutselig blir svart. Det er mange grunner til at ditt kjære arkadespill kan være på fritz, men det er også mange løsninger for å spare høy score fra skraphaugen.

Forberedelse: Lade ut Arcade Monitor

Slå av strømbryteren og sørg for at spillet er koblet fra før du prøver å reparere inne i arkadeskapet.

Sett sammen skjermutladningsverktøyene. Skjermbildet til arkadespillet må tømmes før du prøver å reparere det. For å gjøre dette trenger du en ledningsmotstand, isolerte alligatorklemmer og en isolert skrutrekker.

Fest en genser i hver ende av motstanden, ved hjelp av to hoppere fra alligatorklipsene. Klipp deretter den frie enden av hoppet til skrutrekkerens flate kant med et isolert håndtak.

Fest den siste hopperen til den umalte metalldelen av arkademonitoren.

Flytt den andre enden av skrutrekkeren mot sugekoppen og anoden inne i arkadeskapet, med isolert flat skrutrekker i hånden. Anoden er en ledningsdekket del av sugekoppen inne i monitorrøret. Skyv den flate delen av skrutrekkeren under sugingen.

Fjern skrutrekkeren, vent noen minutter og gjenta etter at du har berørt anoden med skrutrekkeren. Du bør høre en høy pop eller se en blå blits over skjermen. Disse resultatene kan variere. Du bør gjenta dette trinnet i tilfelle restladning. Nå kan du reparere skjermen trygt.

Test for en dårlig sikring

Kontroller strømforsyningen for å forsikre deg om at den ikke er kilden til den tomme skjermen etter at arkademonitoren er utladet.

Følg strømledningen fra kontakt til chassis. Når du har funnet den primære strømforsyningen, så se om det er en sikring.

Sjekk sikringen for å se om den fungerer som den skal, med et digitalt multimeter. Plasser multimeteret på ikonet for kontinuitetstestmodus eller diodetestikonet. Ta deretter sonderne og berør dem i begge ender av sikringen.

Sjekk avlesningen. En god sikring piper eller leser 0 ohm. Enhver annen lesing, inkludert ingen i det hele tatt, indikerer at sikringen er dårlig eller har gått og må byttes ut. Kontinuerlige sikringsproblemer kan også være et resultat av dårlig strømforsyning og ledninger.

Andre problemer: Flyback og kondensatorer

Sjekk HOT (Horisontal utgangstransistor) med et digitalt multimeter for å se om det er kortsluttet. I så fall har du sannsynligvis en dårlig tilbakebetaling. Sugekoppen fra det tidspunktet du tappet ut skjermen inneholder anoder som går til skjermrøret. Ledningen som kommer ut av sugekoppen festes til en flyback. En flyback setter ut en stor mengde volt, som varierer avhengig av chassisstørrelsen.

Lyst til en susende lyd. Hvis du hører en susende lyd rundt flybacken, kan kappen din bli sprukket. Du bør erstatte flyback. Flybacks er tilgjengelige i mange online arkadespillbutikker, for eksempel Flippers.com

Vurder å bytte kondensatorer. En defekt kondensator kan også være kilden til skjermens dårlige oppførsel. Cap-sett selges også i arkadespillbutikker og er uttrykkelig laget for å løse problemer i gamle spillmonitorer. Cap kit inneholder instruksjoner om hvordan du bytter ut dårlige kondensatorer, men du trenger et loddejern for å lodde de nye kondensatorene på plass.

Vurder å sette på plass skjermen helt. Det er mange nye skjermmodeller for eldre arkadespill som kan forbedre spillets ytelse og skjermklarhet.

Tips

Hettesett reparerer også andre problemer, for eksempel forvrengninger, flimrende bilder eller lys, rare linjer eller dobbel bildebehandling.

Advarsler

Du må være komfortabel med å jobbe med elektrisk utstyr. Ta kontakt med profesjonell hjelp hvis dette ikke er tilfelle.

Sørg for å bruke gummihansker og fjern alle metallgjenstander, for eksempel smykker, fra personen din.