Hvordan erstatte Comctl32.dll

DLL-filer (Dynamic Link Library) lagrer kode og data som kan deles av flere programmer. Comctl32.dll-filen lagrer data for Windows Common Controls. Windows-programmer har tilgang til comctl32.dll-filen og bruker dataene til å vise et grafisk brukergrensesnitt som er i samsvar med utseendet og følelsen til Windows-operativsystemet. Hvis et program prøver å få tilgang til comctl32.dll-filen og ikke finner den, vil det vises en feilmelding om at filen comctl32.dll mangler. Løsningen er å gjenopprette den manglende filen.

Trinn 1

Last ned den manglende comctl32.dll-filen. Finn et nettsted som tilbyr comctl32.dll-filen. Du kan også bruke lenken i seksjonen Ressurser.

Steg 2

Pakk ut nedlastingsfilen hvis det er en .zip-fil. Høyreklikk på filen og velg "pakke ut" for å gjøre filen tilgjengelig i .dll-format.

Trinn 3

Installer den manglende comctl32.dll-filen i riktig mappe på datamaskinen. Hvis operativsystemet er 64-biters Windows, kopierer comctl32.dll til "C: \ Windows \ SysWOW64" -mappen. Hvis operativsystemet er 32-biters Windows, kopierer comctl32.dll til "C: \ Windows \ System32" -mappen.

Trinn 4

Start datamaskinen på nytt ved å klikke på "Start" -knappen og velge alternativet "Start datamaskinen på nytt".

Åpne dataprogrammet som tidligere viste feilmeldingen om at filen comctl32.dll manglet. Dette vil bekrefte at programmet nå fungerer som det skal.