Hvordan skanne små bilder

Skanning av et fotografi av høy kvalitet tar litt tanke, spesielt hvis du vil skanne et lite bilde og gjøre det større. Å gjøre et fotografi større kan forringe kvaliteten på fotografiet hvis du skanner det med lav oppløsning, noe som resulterer i et ødelagt bilde i større størrelser, et bilde som mangler fargedybde eller et forvrengt bilde. Ved å bruke oppløsningsinnstillingen på en skanner i forbindelse med bildeskalering i et bilderedigeringsprogram, kan du forstørre små bilder mens du beholder fotografiets integritet.

Trinn 1

Sett skannerinnstillingene til 300 piksler per tomme for å skanne et fotografi med vanlig størrelse. Bruk ppi-innstillingen som grunnlag for å skanne bilder som er større enn originalstørrelsen. Trykk på skanneinnstillinger-knappen på skanneren eller i skanneprogramvaren for å velge denne verdien.

Steg 2

Sett skanneinnstillingene til dobbelt så mye som ppi-verdien for å doble et bilde. Dette er tommelfingerregelen du kan bruke til å bestemme ppi-innstillinger for skanning av små bilder til større. Hvis du har et 2,5-til-2,5-tommers bilde, vil du ende opp med 5 til 5 tommer, doble ppi-verdien fra 300 ppi til 600 ppi. For å størrelse det samme bildet halvannen ganger større, bruk en skanneinnstilling på 450 ppi. Jo flere piksler det er per tomme, jo klarere blir bildet ditt. For få piksler vil etterlate bildet ditt tynt og flekkete. Siden økning av ppi øker filstørrelsen, må du ikke sette ppi høyere enn du trenger for bildet ditt.

Åpne skannede bilder som ikke ble skannet til de riktige verdiene i et grafikkredigeringsprogram, og gå til "Image" eller "Tools" -menyen. Klikk på "Scale Image" og angi ppi-verdiene og høyde- og breddeverdiene i dialogboksen for bildeskala. Still inn ppi-verdien som beskrevet i trinn 2, og dobl ppi-verdien for hver dobling i bildestørrelse. Sett for eksempel ppi til 600 hvis du vil doble et bilde i størrelse og opprettholde kvaliteten på en 300 ppi skanning. Når du har angitt ppi, klikker du på pilen ved siden av høyden og hever verdien fra den nåværende størrelsen til den doblede størrelsen du vil ha. Bredden vil justeres automatisk. Hvis den ikke gjør det, merker du av for alternativet "Opprettholdt sideforhold" slik at høyden og bredden justeres sammen. Hvis du endrer høyden eller bredden på et bilde uten å justere det andre i samme forhold, kan det forvrenge bildet. "Maintain Aspect Ratio" løser dette.