Hvordan selge kretskort for skrap

Du kan selge kretskortene i datamaskinen og annet elektronisk utstyr til elektroniske gjenvinnere eller metallraffinerier. Printte kretskort inneholder gull og kobber. Gjenvinnere kan bruke noen elementer på kretskortet direkte eller smelte ned hele kortet for å høste edle metaller. Finn gjenvinnere gjennom lokale myndighetskontorer eller søk på Internett, og lær deretter kravene deres for å godta resirkulerte tavler og prisene de vil betale, som varierer veldig.

Trinn 1

Ring din lokale avdeling for offentlige arbeider, sanitæranlegg eller energi for å se om de kan anbefale en kretskortkjøper i ditt område. Hvis byen din anbefaler et selskap, er det stor sjanse for at det er et anerkjent selskap som betaler en rettferdig markedspris. Ring eventuelle anbefalte kjøpere for å finne ut hvilken pris de betaler for kretskort.

Steg 2

Bruk Internett til å finne metallraffinaderier og elektronikkgjenvinnere i nærheten av deg. Lag en liste som inneholder navn, adresse og foretrukket kontaktmetode (telefon, e-post eller personlig besøk) for hver potensielle kjøper.

Trinn 3

Ring elektronikkgjenvinnere. Spør hvilke deler de tar og hvor mye de betaler for kretskort. Spør om de kjøper brukte datamaskiner som fremdeles er montert, eller om du først må fjerne kretskortene. Du kan også selge andre datamaskindeler, inkludert eldre.

Trinn 4

Ring metallraffinaderiene på listen din for å avgjøre om de kjøper kretskort og til hvilken pris. Ikke alle metallraffinaderier tar kretskort.

Trinn 5

Sjekk de daglige metallprisene på nettstedet Precious Metals Refined ved å bruke fanen "Markets at a Glance", som viser daglige endringer i metallprisene for inneværende måned. Undersøk tidligere priser på metall for å finne ut om det nå er et godt tidspunkt å selge til et metallraffinaderi. Vurder å overvåke metallprisene i en måned før du selger kretskortene dine.

Trinn 6

Søk utenfor samfunnet ditt hvis du ikke finner en kjøper i nærheten. Diskuter forsendelsespolitikken for kjøpere som ikke er i ditt område. Hvem betaler for frakt? Når mottar du betaling? Vil det være en sjekk, et innskudd til en nettbasert tjeneste eller annen form for bytte?

Velg en kjøper basert på prisutvalget du har oppdaget og hvor enkelt det er å avslutte salget. Du foretrekker kanskje å godta en litt lavere pris for kretskortene enn å vente på at en høyere betaling skal sendes til deg.