Hvordan feilsøke og reparere et hovedkort

Datamaskinkort er ikke ekstremt dyre, men de er en av de viktigste delene av enhver datamaskin, fordi alt er koblet til hovedkortet. Derfor kan feilsøking av hovedkort være komplisert. Når du tror du har et hovedkortproblem, må du gjøre noen undersøkende feilsøking for å sikre at du vet at det er problemet.

Trinn 1

Åpne datamaskinkassen og sørg for at alt er koblet helt til. Løse tilkoblinger, spesielt med RAM og skjermkort, kan føre til at hovedkortet ikke fungerer som det skal.

Steg 2

Bytt ut prosessoren med en lignende prosessor. Fjern CPU-viften og CPU-en, og sett en kjent CPU i hovedkortet og test datamaskinen. En dårlig prosessor kan virke som et hovedkortproblem.

Lodd eventuelle åpenbare løse deler eller tilkoblinger på hovedkortet. Gjør dette bare hvis du er dyktig til å lodde og vet hva som har løsnet. Den enkleste løsningen når det gjelder tid for et funksjonsfeil på hovedkortet, er å erstatte det, fordi de ikke er dyre og vanligvis er for komplekse til at den gjennomsnittlige databrukeren kan diagnostisere og reparere.