Hvordan koble en 3,5 mm stereolydplugg

3,5 mm stereolydplugg er standardkontakt for MP3-spillere og andre bærbare lydenheter. Denne minikontakten ble utviklet fordi mye moderne utstyr ikke har plass til standard 1/4-tommers kontakter. Den lille størrelsen på 3,5 mm pluggen gjør ledningen litt vanskelig, men med øvelse og riktig loddeutstyr kan de fleste hobbyister gjøre det.

Trinn 1

Skyv skallet på minikontakten på kabelen. Gjør dette før du begynner å fjerne ledningene; på denne måten har du bare en glatt kabel for å tre gjennom det lille skallet i stedet for fire ledninger.

Steg 2

Fjern en tomme av kabelskjæren med en skarp kniv. Strip deretter slangen rundt de indre kjernene.

Trinn 3

Vri de to jordledningene sammen. Dette er de bare ledningene som omgir de to indre kjernene.

Trinn 4

Tinn kabelkjernene og jordledningen ved å berøre loddet til hver og deretter påføre varme fra loddejernet til loddet strømmer på ledningen.

Trinn 5

Sett loddeplett på hver terminal på minipluggen.

Trinn 6

Koble ledningene som følger: venstre kanal på minipluggen til spisskontakten (midtforbindelse), høyre kanal til ringkontakten (midtre terminal) og jordledning til den gjenværende terminalen.

Trinn 7

Koble pluggen til kabelen ved å berøre de fortinnede ledningene til terminalene og påføre varme. Loddet på hver av tipsene vil løpe sammen og danne forbindelsen.

Skyv skallet over terminalene og stram det.