Hvordan zip JPG-filer

En ZIP-fil er et arkiv som lagrer et hvilket som helst antall individuelle filer i en enkelt fil. ZIP-filer er ekstremt effektive fordi de komprimerer størrelsen på de originale filene til en mindre samlet størrelse. De er også gode for å holde hele biblioteker med bildefiler, for eksempel JPG-filer, sikkerhetskopiert og lett bærbare. ZIP dine JPG-filer uansett hvilket operativsystem du bruker, ettersom ZIP støttes av Windows, Macintosh og Unix-baserte operativsystemer.

Windows

Trinn 1

Åpne mappen som inneholder JPG-filene du vil ZIP.

Steg 2

Marker alle JPG-filene du vil legge til ZIP-filen med musen. Alternativt, gjør dette trinnet med tastaturet ved å klikke på den nederste filen i listen, holde nede Skift-tasten og klikke på den øverste filen i listen.

Trinn 3

Høyreklikk på de valgte filene for å åpne en liste over kommandoer.

Trinn 4

Velg "Send til" fra listen over kommandoer. Dette åpner en liste over filer og steder der du kan sende JPG-filene dine.

Velg "Komprimert (zippet) mappe" fra listen over steder. Dette vil opprette en ZIP-fil som inneholder alle dine valgte JPG-filer i komprimert form.

Macintosh OS X

Trinn 1

Åpne mappen som inneholder JPG-filene dine.

Steg 2

Marker alle JPG-filene du vil legge til ZIP-filen med musen. Eller klikk på den nederste filen i listen, hold nede Skift-tasten og klikk på den øverste filen i listen.

Trinn 3

Hold nede kommandotasten og klikk på de uthevede JPG-filene dine. Dette åpner en meny med kommandoer.

Velg "Creative Archive" fra listen over kommandoer. Dette vil opprette en ny ZIP-fil med navnet Archive.zip som inneholder alle de valgte JPG-filene.

UNIX

Trinn 1

Naviger til katalogen som inneholder JPG-filene du vil arkivere.

Steg 2

Skriv "zip filnavn * .jpg" ved ledeteksten, der "filnavn" er navnet du vil gi ZIP-filen din. Denne kommandoen plasserer alle JPG-filer i gjeldende katalog i den nye ZIP-filen.

Skriv "zip -r filnavn * .jpg" for å inkludere filer fra flere underkataloger. Denne kommandoen vil opprette en ZIP-fil som inneholder alle JPG-filer i gjeldende katalog og alle underkataloger.