Multimode vs. Enkeltmodusfiber

En optisk fiber refererer til en fleksibel, tynn fiber som lys kan overføres gjennom interne refleksjoner. Optiske fibre kan ha form av single-mode eller multimode fibre.

Definisjoner

En enkeltmodusfiber refererer til en optisk fiber designet for å bare bære en modus, eller en enkelt lysstråle. En multimode fiber er optisk fiber som er i stand til å overføre flere modi eller lysstråler samtidig, hver i en annen refleksjonsvinkel i den optiske fiberkjernen.

Kjerneforskjeller

Multimode fiber og single-mode fiber har betydelige kjerneforskjeller. Multimode fibre inneholder lysbærende kjerner som er 62,5 mikrometer eller mer i diameter. Enkeltmodusfiber inneholder en lysbærende kjerne som har en diameter mellom 8 og 10 mikron. En mikron er en milliontedel av en meter.

Forskjeller på båndbredde

En multimode fiber gir båndbreddeoverføringer på noen få hundre megahertz (MHz) per kilometer (km) lengde. Multimode-fibre tillater overføringsavstander på opptil omtrent 10 miles og kan brukes med mottakere og optiske sendere som er relativt billige. Enkeltmodusfibre overføres over avstander som er større enn 10 miles, men må brukes med solid-state laserdioder eller andre enkeltmodus-sendere. En diode refererer til en enhet som består av to terminaler som fører strøm i en retning. Enkeltmodus sendere kan være opptil fire ganger så dyre som multimode fiberutstyr.