PLT til PDF-konvertering

Portable Document Format (PDF) er en populær metode for å dele informasjon elektronisk. Nesten alle slags datainnhold kan konverteres til PDF for distribusjon. Dette forhindrer behovet for at alle parter har den opprinnelige programvaren, og gjør det også mulig å se ikke-redigerbare versjoner enkelt av et stort publikum, omtrent som vanlige papirutskrifter. PLT-filer fra AutoCAD er et godt eksempel på fordelene med PDF-konvertering.

Hensikt

AutoCAD er profesjonell arkitekturprogramvare som brukes innen boligbygging, landmåling, interiørdesign og andre yrker. Ofte er det nødvendig å dele arbeidet som er opprettet i AutoCAD med partnere som ikke er kjent med selve programvaren. I tillegg er AutoCAD dyrt og komplisert og ikke et levedyktig verktøy for mange samarbeidspartnere. PLT-filer er en av de viktigste dokumenttypene opprettet av AutoCAD, og ​​brukes til å visuelt vise et design. På grunn av disse filers grafiske karakter er PDF-konvertering et opplagt valg for distribusjon av PLT-plott.

Innfødt konvertering

AutoCAD-programvaren er designet for å konvertere PLT-filer til PDF-format internt. Dette er en rask måte å sikre enkel distribusjon av AutoCAD-plotterfiler uten ekstra programvare. Imidlertid er den innebygde funksjonaliteten for PDF-konvertering i AutoCAD grunnleggende og tilbyr ikke mange av tilleggsfunksjonene som AutoCAD-brukere etter hvert trenger. Videre er PDF-filene opprettet av AutoCAD betydelig større enn tredjepartsalternativer, og det kan vise seg å være utfordrende å sende elektronisk.

Gratisprogramvare

På grunn av allestedsnærværende PDF-standard, krever mange PDF-konvertering for et bredt spekter av datadokumenter. Dermed er et omfattende utvalg av programvare tilgjengelig for å lage PDF-filer fra praktisk talt alle andre programmer, inkludert AutoCAD. Mange av disse programmene er gratis. På grunn av programmeringsforskjeller mellom de mange programvarealternativene for PDF-konvertering, vil noen programvare gi unike funksjoner som mangler i andre. Avhengig av behovene til AutoCAD-brukeren, er det nødvendig med noen prøving og feiling blant de forskjellige programmene for å finne et verktøy som tilfredsstiller alle krav.

Lisensierte alternativer

For PDF-konverteringsverktøy som stiger over det begrensede tilbudet av freeware, er det nødvendig med en programvarelisens. Prisene varierer betraktelig. Det er mange fordeler med programmer som disse. Ofte er konverteringsprosessen mer automatisert eller har et mer intuitivt grensesnitt. Mange av disse lisensierte PDF-omformerne arbeider med et mye større eller mer spesialisert programvareutvalg, sammenlignet med freeware-funksjonaliteten.

Profesjonell konvertering

Noen førsteklasses programvare stiger over freeware og andre beskjedne tredjeparts PLT-til-PDF-konverteringsprogrammer. Arkitektfirmaer trenger ofte vannmerke eller kopibeskyttelse av PDF-versjonene av deres tomter som er bestemt for bred distribusjon. I tillegg kan produktive firmaer ha store mengder PLT-filer for PDF-konvertering. Evnene til å batchbehandle disse filene og legge til innhold som er unikt for PDF-kopien, er spesielle trekk ved profesjonell PDF-konverteringsprogramvare for mange AutoCAD-dokumenttyper.