Programmer for å lage logoer

Det er ikke vanskelig å lage en logo, men det kan være overveldende å velge programvare. De to hovedtyper av grafikkprogramvare er vektor- og rasterbaserte programmer. Hver har sine fordeler. I dag er det også gratis nedlastinger og online logo produsenter tilgjengelig.

Hensyn

Når du velger et program for å lage logoen din, bestemmer måten det skal brukes på hvilket program du skal bruke. Rasterbaserte programmer fungerer bra for weblogoer og fotografier, mens vektorprogrammer er best for logoer du trenger for å endre størrelse eller endre.

Profesjonelle programmer

Når du bruker logoer på profesjonelt trykt materiale, må du velge et program som lar deg bruke Pantone-fargeformater og lage høyoppløselig kunst. Adobe Photoshop, Illustrator, Freehand og Corel Draw er de mest populære.

Raster-programmer

Rasterbaserte programmer bruker piksler for å lage bilder. De er best for fotografier og webgrafikk. Adobe Photoshop er den mest populære, mens Paint Shop Pro og til og med Microsoft Paint lager grafikk på samme måte. Logoer opprettet med disse programmene kan ikke enkelt redigeres og må opprettes med riktig oppløsning.

Vektorprogrammer

Vektorbasert grafikk bruker en matematisk beregning for å skape bildekvalitet. De er enkle å redigere og bruke farger på. De fleste profesjonelle grafiske designere foretrekker vektorbaserte grafikkprogrammer som Adobe Illustrator, Freehand og Corel Draw for å lage logoer med.

Andre programmer

Det er mange dataprogrammer tilgjengelig for å lage logoer som inkluderer maler for de som ikke er kunstnerisk tilbøyelige. Det finnes også nettsteder som lar deg lage gratis logoer online. Designere liker ikke disse alternativene fordi logoen din kan se veldig ut som andre.