Forseglingsmetoder for anodisering av aluminium

Anodiseringsløsninger er velkjente for å produsere porer i belegget av anodiserende aluminium. Disse porene absorberer fargestoffer og beholder også smøremidler, hvis noen påføres. I tillegg gir de også områder som metallet lett kan korrodere gjennom. For å øke korrosjonsmotstanden og fargestyrken, brukes forsegling vanligvis. Flere forseglingsmetoder som brukes inkluderer bruk av kokende vann, kaliumdikromat og nikkelacetat.

Kokende vannmetoden

Denne prosessen innebærer en lang nedsenking av det anodiserte aluminiumet i kokende varmt vann, som er avionisert eller er i dampform. Denne metoden er ikke veldig dyr, da den bare reduserer slitestyrke med 20 prosent. Oksidet omdannes til en hydrert form, og hevelsen som resulterer reduserer overflateporøsiteten.

Nikkelfluoridmetoden

Denne prosessen har blitt brukt som et alternativ til varmforseglingsmetodene, som, selv om de forhindrer korrosjon, er kjent for å gjøre det anodiserte aluminium mykere; det er en kaldforseglingsprosess som involverer tilsetning av fluornikkel til det anodiserte aluminiumet. Fluoridene kommer inn i porene, som fungerer som stedet for utvekslingsmekanismen. En gang i porene forårsaker ionene et skifte i pH, noe som fører til at nikkelionene faller ut. Nikkelhydroksydet som dannes, blokkerer deretter munnen til porene og forsegler filmen effektivt. Et tregt trinn oppstår neste, hvor vann fra atmosfæren diffunderer inn i filmen, noe som får porene til å blokkere, og til slutt produseres en film som forsegles effektivt.

Nikkelacetatmetoden

Bruken av nikkelacetat fungerer basert på det samme prinsippet som bruken av nikkelfluorid, siden nikkelionene fortsatt er innlemmet i porene. Nikkelionene blokkerer eller fyller munnen til disse porene. I denne metoden må de anodiserte aluminiumekstruderingene imidlertid oppvarmes til en temperatur på omtrent 100 grader Celsius (212 grader Fahrenheit). Denne metoden finner sted gjennom hydrolyse, hvorved nikkelhydroksydet faller ut i porene i belegget.

Kaliumdikromat

For bedre motstand mot korrosjon og saltoppløsninger forsegles de anodiske belegg vanligvis med en 5 prosent løsning av kaliumdikromat. Løsningene fungerer vanligvis ved et kokepunkt, og nedsenking foregår i ca. 15 minutter. Ved en pH på ca. 5 til 6 finner absorpsjonen av kromationer sted, slik at belegget hydratiseres. Dikromatbelagte tetningsmidler er ikke så motstandsdyktige mot flekker sammenlignet med de andre tetningsmassemetodene.