Programvare brukt i utdanning

Pedagogisk programvare i dag er mer enn grunnleggende instruksjonsprogrammer. Stadig mer sofistikert og utbredt i dagens skoler, er gratis og kostnadsfri programvare nå designet for å hjelpe studenter og lærere med organisering, produktivitet, forskning, presentasjon og læring. Studenter som kanskje ikke liker å sitte i klassen og lytte til en forelesning eller fylle ut regneark, kan sette pris på tanken på et pedagogisk spill designet for å lære matematikk ved hjelp av lyd og grafikk.

Multimedia

Multimedia er innhold som kombinerer mer enn en kommunikasjonsmetode, for eksempel video, tekst, grafikk og lyd. Multimedia er effektivt for å fange opp mange typer elever, for eksempel studenter som foretrekker visuell eller auditiv læring. Noen multimedia er interaktive, noe som betyr at brukerens input påvirker oppførselen til programmet. SchoolForge lister opp mange gratis multimedieprogrammer for utdanning, inkludert video- og lydredaktører, en 3D-innholdsskaper, et skjerm- og lydopptaksprogram, grafikkredaktører, multimediaspillere og Internett-TV-plattformer.

Studentprogramvare

Programvare brukt i utdanning

Studentene kan dra nytte av opplæringsprogrammer, applikasjoner, instruksjonsspill og simuleringer og problemløsende programmer. Opplæringsprogramvare, ofte multimedia, instruerer gjennom guidet, sekvensiell instruksjon, pre- og posttesting og øvelser. Applikasjonsprogramvare tilbyr praktiske bruksområder for studenter, for eksempel tekstbehandling, databaseadministrasjon og vedlikehold av skoleplanen. Spill og simuleringer motiverer og interesserer studenter som lærer ny informasjon eller går gjennom tidligere leksjon. Simuleringer har en ekstra fordel med sikkerhet, slik at elevene kan lære om prosedyrer som kan være farlige å gjennomføre i klasserom. Problemløsingsprogramvare legger vekt på kritisk tenkning og logikk når studentene prøver å resonnere seg gjennom problemer og problemer. Internett er vert for en overflod av nettbaserte e-læringsprogrammer som bruker "Web 2.0" -teknologi, for eksempel personlige og profesjonelle blogger, sosiale nettsteder, notisapplikasjoner, leksehjelp og mediedelingstjenester.

Lærer- og administratorprogramvare

Programvare brukt i utdanning

Lærere og administratorer har også nytte av programvare, ettersom de benytter seg av oppmøte- og karakterbokprogrammer, regneark og regnskaps- og planleggingsprogramvare. Lærere kan også bruke presentasjonsprogramvare i sin instruksjonsdesign og integrere programmer for å gå studenter gjennom idédugnad som en del av en leksjonsplan. Lærere og administratorer kan også bruke Web 2.0-programmer designet for å hjelpe til med nettverk, forskning og organisering.

Egendefinert og systemprogramvare

Skolekretser kan ansette et programvareselskap for å utforme et program for å møte spesifikke behov. I dette tilfellet utvikler selskapet den tilpassede programvaren basert på et distrikts-, skole- eller klasseroms spesifikke datasystem og administrasjonens krav. Eksempler på tilpasset programvare inkluderer studentdatabaser, instruksjon og praksis for testing av staten, matematikk- og grammatikkprogrammer skreddersydd mot spesifikke mangler og språkpraksis for engelskspråklige. Systemprogramvare er programmert til å fungere i mange situasjoner og er ikke spesifikk for en bestemt skole. Systemprogramvare inkluderer operativsystemer, oppgavelinjer, enhetsdrivere, sikkerhetsprogramvare, programvare for utviklingsspråk og programmer for skrivebord og arbeidsmiljø.