Den beste programvaren for å lage grafer og diagrammer

Du husker kanskje dagene da du måtte tegne dine egne grafer og diagrammer for hånd for matematikk eller naturfag. Sjansene er at de håndtegnede modellene dine var mindre enn nøyaktige og ikke så visuelt tiltalende. I dag kan du bruke ett av flere programmer som tar dataene du skriver inn og konstruerer en attraktiv og presis graf eller et diagram ved å trykke på en knapp.

Brukervennlige alternativer: Excel og Pages

Microsoft Excel og Apple Pages er to populære kart- og tegningsprogrammer som brukes av studenter og lærere ved universiteter, vanligvis fordi de er brukervennlige. For noen som nettopp har begynt med å kartlegge og tegne data på datamaskinen, vil noen av disse programmene være et smart kjøp. Excel og Pages produserer ikke grafisk visuelt slående eller profesjonelt utseende, men de er absolutt nøyaktige, enkle å bruke og passer for de fleste prosjekter på høyskolenivå. I Excel og Pages kan du slå dataene du skriver inn i søylediagrammer, linjediagrammer eller kakediagrammer. Du kan også plassere disse diagrammer eller grafer ved siden av en informasjonstabell, forsterke dataene gjennom flere medier. Microsoft og Apple tilbyr gratis opplæring for deres respektive programvarepakker online, eller ved kjøp.

Origin Lab

Når du er ferdig med mer profesjonell dataanalyse, bør du vurdere å kjøpe programvare som tilbys av Origin Lab. Origin Lab kan fungere side om side med Excel, slik at du kan åpne og bruke data fra Excel-notatbøkene dine i Origin Lab-programmet. Ved å klikke på en enkelt knapp blir dataene du har angitt, gjort til et to- eller tredimensjonalt diagram eller diagram. Phys Link bemerker at Origin Lab-programvarens "funksjoner inkluderer beskrivende statistikk, differensiering, integrering, filtrering, FFT, lineær og ikke-lineær kurvetilpasning og toppfunn." Når de skrives ut, er grafer og diagrammer produsert av Origin Lab lettleste, profesjonelle og detaljerte.

Adobe Illustrator

Du kjenner kanskje bare til Adobe Illustrator som bilderedigeringsprogramvare, men dette er akkurat det som gjør det til et så effektivt verktøy for å lage vakre diagrammer og grafer. Selv om det ikke er fornuftig å kjøpe dette dyre produktet hvis du bare planlegger å kartlegge og tegne data med det, hvis du har Adobe Illustrator for andre formål, vil det også gi deg full kontroll over utseendet til dataene dine. Når du har opprettet et diagram eller en graf, kan du bruke Illustrator til å manipulere linjevekt, rutenett, farge, layout, typografi og mer. Illustrator ville imidlertid være et useriøst kjøp for de som ikke er interessert i grafikk.