Ting du kan gjøre med et gammelt hovedkort

Hvis du er som de fleste datamaskinsnekker, er sjansen stor for at du har en haug med reservedeler til datamaskiner. Disse komponentene kan ha kostet deg ganske mye penger for en tid tilbake, og er nå foreldet, eller kanskje du fikk dem gratis og vil ikke hate å kaste dem i søpla. Uansett hvordan du skaffet deg dem, vil du sannsynligvis gjøre noe med dem. Spesielt en nyttig del er et hovedkort for bærbare datamaskiner. Hvis du tilfeldigvis har en i delene dine, vil du bli overrasket over hva du kan gjøre med det.

Selg det

Dette kan virke åpenbart, men mange mennesker skjønner rett og slett ikke hvor mye deres gamle datamaskindeler er verdt. Dette gjelder spesielt for gamle hovedkort for bærbare datamaskiner, som kan være ganske verdifulle fordi bærbare komponenter ofte er vanskelig å finne. Du kan tjene en god del penger ved å selge det gamle hovedkortet på et auksjonsnettsted eller til et datamaskinverksted.

Reservedeler

Ting du kan gjøre med et gammelt hovedkort

Hakkbutikker er ikke bare for biler. Hvis du liker å fikle med elektronikk, inneholder et hovedkort et vell av små deler som kan brukes til andre prosjekter. Dette inkluderer kondensatorer og kjøleribber.

Nøkkelring eller klokke

En vanlig fortid i datamaskinverdenen er å lage nøkkelringer av gamle datamaskindeler, bestemte prosessorer. Hvorfor ikke gjøre hovedkortet ditt til et dekorativt stykke? Selvfølgelig vil du sannsynligvis ønske å kutte den i mindre biter først. Noen hobbyfolk bruker også hovedkort som baser for klokker. Disse teknisk-inspirerte brikkene gir unik stil til ethvert kontor eller soverom.

Resirkulere

Ting du kan gjøre med et gammelt hovedkort

Hvis du ikke finner bruk for det gamle bærbare hovedkortet, er det siste du bør gjøre å kaste det. Datakomponenter inneholder mange forbindelser som er skadelige for miljøet, inkludert bly og kvikksølv. Hvorfor ikke kutte Mother Earth en pause og resirkulere hovedkortet?