Feilsøking av en Apex DVD-spiller

Apex, en California-basert elektronikkprodusent, har hatt en lang historie med å produsere kvalitetsprodukter til rimelige priser. Imidlertid, som med alt elektronisk, kan brukerne fremdeles komme inn i noen problemer fra tid til annen. Før du blir frustrert når Apex DVD-spilleren gir deg problemer og kaster den ut av vinduet, feilsøk problemet for å sikre at det ikke er en enkel løsning.

Trinn 1

Finn ut om DVD-spilleren i det hele tatt gir deg noen form for bilde. Hvis spilleren er koblet til og du ikke kan se noe på TV-en, må du kontrollere at den er riktig tilkoblet. Audio / video-utgangene på baksiden av TV-en er fargekodet, så en rød komponentkabel skal plugges inn i et rødt spor på både TV-en og DVD-spilleren. Hvis du fremdeles har problemer, trykker du på knappen merket "I / P" på fjernkontrollen. Dette vil endre videoinnstillingen fra "Progressiv" til "Interlaced." Hvis du er i en av innstillingene som TV-en din ikke kan støtte eller ikke er koblet til, vil det forklare hvorfor du ikke får noe bilde.

Steg 2

Se og se om du opplever det som kalles "bilderulling". Dette er når et bilde er synlig, men beveger seg opp og ned på skjermen. Hvis du har dette problemet, trykker du på knappen merket "P / N" på fjernkontrollen. Dette bytter typen videosignal fra "PAL", som er formatet for Europa og Asia, til "NTSC", formatet for USA. Ettersom en TV som er kjøpt i Amerika ikke ville være i stand til å vise et PAL-signal på riktig måte, vil dette løse eventuelle bilderullinger du opplever.

Finn ut om du har problemer med å bruke karaoke-funksjonen på Apex DVD-spillere. Hvis du prøver å synge noe karaoke, men DVD-spilleren ikke samarbeider, kan du se om alt er riktig konfigurert. Trykk på "Setup" på DVD-fjernkontrollen, og naviger deretter til "Karaoke Setup" og aktiver funksjonen. Sørg også for at du bruker de riktige karaoke-spesifikke mikrofonene og bruker karaoke-DVDer og ikke CD-er, som ikke støttes.