Typer seriekabler

Datakommunikasjon mellom digitale enheter skjer ofte gjennom serielle kabler, som brukes til å overføre data mellom enheter som bruker bit-for-bit eller seriell portkommunikasjonsteknikk. De fleste typer seriekabler bruker RS-232 (anbefalt standard-232) standardgrensesnitt for kommunikasjon, som hovedsakelig spesifiserer at data må sendes i en forhåndsdefinert sekvens med bits. Generelt er seriekabler kategorisert i henhold til grensesnitt og standarder.

Grunnleggende DTE-DCE

Denne vanlige serielle kabelen brukes mellom en DTE og DCE - det vil si dataterminalutstyr og datakommunikasjonsutstyr. I kommunikasjonsterminologi refererer DTE til avslutning / initiering av økten og DCE betyr videresendingspunkt for en kommunikasjonsøkt. Disse kablene tilbyr både 9-25 og 25-25 pin-tilkoblinger ved sendemottakende endekontakter. DTE-DCE-kabler brukes normalt til å opprette en forbindelse mellom datamaskiner og modemkort. I dette scenariet fungerer en datamaskin som et DTE, og modemkort fungerer som DCE.

Null-modem kabel

Null-modem er den ideelle standardkabelen for å koble til to PC-er ved bruk av null-modem-konfigurasjon. Det kalles null-modem fordi det ikke involverer noe DCE (modem) mellom DTE-DTE-økter. Videre bruker denne prosessen en viss signalmengde for å sikre forbindelsesstabilitet mellom to enheter, som er kjent som "håndtrykk". Et null-modemmedium er konfigurert av en seriell kabel koblet til en null-modemadapter, som har tverrbundet sende- og mottakslinjer. De vanligste nullmodemkablene inneholder 9-9, 9-25 og 25-25 pinners konfigurasjon på kontaktene.

To-leder DTE-DCE

Denne kabelen er nesten identisk med grunnleggende DTE-DCE-kabel, bortsett fra at ingen håndtrykkingsprosesser er involvert mellom datamaskin og modem. Denne kabelen er også tilgjengelig i 9-25 og 25-25 pin-konfigurasjoner, i likhet med grunnleggende DTE-DCE. En begrensning av en ikke-håndtrykkingsprosedyre er fraværet av bekreftelse fra DTE-enden.

V.35 Crossover

V.35 crossover-grensesnittet brukes til å koble til DTE-DTE og DCE-DCE-noder. Det gir også forbedret datahastighet så høyt som 64 kbps ved å gi 34-34 pin-konfigurasjoner i både sender- og mottakerender. Dette spesielle mediet er en blanding av RS-232 og RS-449 standarder. Etterfølgerne i RS-232 og RS-449 standard domener inkluderer henholdsvis V.28 og V.11.

Seriell skriver

Serielle skriverkabler brukes til å opprette forbindelse mellom en datamaskin og skriveren gjennom en seriell port. Denne kabelen er konfigurasjonsspesifikk; det vil si at en 9-25-pinners kabel brukes når både skriver og datamaskin fungerer som DTE, og en 25-25-pin-kabel brukes når datamaskin og skriver fungerer som henholdsvis DTE og DCE. Når begge enhetene er DTE, kan en null-modemkabel fungere; Men hvis en seriell skriver er koblet til en datamaskin gjennom den, er den ineffektiv.