Hva betyr det når den bærbare datamaskinen min sier at skriveren er frakoblet?

På et riktig konfigurert nettverk eller direkte koblet skriver er de fleste utskriftsjobber enkle. Skriveren produserer automatisk sidene når den behandler informasjonen i utskriftsforespørselen. Imidlertid rapporterer skrivere som tidligere arbeidet seg selv om de er frakoblet. Flere forskjellige problemer kan forårsake denne feilmeldingen. Du kan korrigere de fleste av dem enkelt, men andre trenger teknisk hjelp eller bytte ut skriveren.

Tilkoblingsproblemer

En løs, koblet fra eller skadet kabel hindrer skriveren og datamaskinen i å kommunisere riktig. Hvis skriveren din sier at den er frakoblet, sjekk kabelen som fører fra skriveren til datamaskinen eller nettverksenheten. Flytting av andre kabler eller bytte av maskinvare kan føre til at de blir koblet ut ved et uhell. Kjæledyr tygger og ødelegger også datamaskinkabler. Bytt ut eventuelle ødelagte eller defekte kabler og sørg for at alle kabelendene sitter tett i kontaktene. Kontroller den trådløse tilkoblingen for skrivere som ikke bruker kabler for å koble til datamaskinen. Det kan være deaktivert eller blokkert.

Strømbrudd

Sjekk skriverens strømknapp og ledning for å sikre at den får strømmen den trenger. Som med datakabler kan defekte eller ødelagte strømledninger forhindre at skriveren fungerer som den skal. Imidlertid gir ødelagte strømkabler et ekstra faremoment; en kortslutning i kabelen kan skade skriveren permanent. Bytt problemkabler umiddelbart og oppbevar skriveren der mennesker og kjæledyr ikke lett kan slå den av.

Skriverfeil

Papirstopp, feilmating eller feil uten blekk forstyrrer den vanlige kommunikasjonsprosessen mellom skriver og datamaskin. Hvis skriveren din lider av et av disse problemene, fungerer den ikke før du har løst problemet. Noen skrivere viser frakoblet status når de ikke har en enkelt blekkfarge, selv om skriveren ikke trenger den fargen for utskriftsjobben. Sjekk skriveren for røde eller blinkende lys for å se om en feil hindrer at den fungerer som den skal.

Programvareproblem

Utdatert, manglende eller funksjonsfeil programvare kan hindre en fungerende skriver i å kommunisere med datamaskinen. Kontroller og oppdater alle drivere og annen skriverprogramvare. Oppdater datamaskinens operativsystem om nødvendig. Hvis du nylig har installert en ny driver eller et program, må du fjerne programvaren og installere den gamle versjonen på nytt for å finne ut om den nye programvaren forstyrrer skriveren. Kontroller utskriftsjobben for å forsikre deg om at operativsystemet ikke valgte "Bruk skriver frakoblet" automatisk under en omstart eller nedleggelse. Om nødvendig, få tilgang til Windows 7s feilsøkingsprogram for skrivere. Klikk "Start", "Kontrollpanel" og "Vis enheter og skrivere." Høyreklikk på ikonet som representerer skriveren din, og velg "Feilsøk."

Utstyrssvikt

Et trekk, en kraftig overspenning eller tordenvær kan skade skriveren og forhindre at den slås på eller kommuniserer med datamaskinen. Prøv å koble skriveren til en annen datamaskin eller koble den til et annet stikkontakt. Hvis den fremdeles ikke svarer, kan det hende at du må få reparert skriveren av en profesjonell. I noen tilfeller er det mest kostnadseffektive alternativet å bytte ut skriveren.