Hva er en PCI-enhetsdriver?

Det indre arbeidet til en datamaskin innebærer en blanding av både maskinvareenheter og programvare. Et eksempel på denne blandingen er en PCI-maskinvareenhet som trenger en programvaredriver for å fungere. Uten denne driveren vil ikke enheten fungere.

Drivere

En enhetsdriver er et program som styrer et bestemt stykke maskinvare. Denne maskinvaren kan være ekstern, som en skriver, eller intern, som et lydkort. Drivere er maskinvareavhengige og operativsystemspesifikke. De fleste enheter leveres med en driver; Du kan også laste ned drivere gratis fra de fleste maskinvareprodusentens nettsteder.

PCI-enheter

Peripheral Component Interconnect, eller PCI, er standardgrensesnittet som brukes til å koble periferiutstyr til en PC. Komponenter som lydkort, nettverkskort og TV-tunerkort bruker alle PCI til å oversette informasjon fra hovedprosessoren.

PCI-enhetsdrivere

En PCI-enhetsdriver er programmet som gjør at en PCI-enhet kan fungere etter hensikten. Ulike PCI-enheter bruker forskjellige drivere. Hvis du får en feilmelding om en driver, kan den ha blitt ødelagt eller avinstallert. I dette tilfellet trenger du bare å bestemme produsenten av enheten, og deretter besøke selskapets nettsted for å få driveren.