Hva er HDMI-oppskalering?

High-Definition Multimedia Interface er en høydefinisjonsgrensesnittkabel som brukes med mange elektroniske enheter. HDMI bærer både lyd og video i en enkelt kabel og er vanligvis det valgte grensesnittet for høyoppløselig video- og lydinnhold. Når den er koblet til standarddefinisjonsenheter med HDMI-utgang, har den en annen fin funksjon; det oppskalerer standarddefinisjonsmedier til en høyere oppløsning.

Oppskalering med HDMI

Mange HD-TV-er har oppskalering, noe som tar et standardoppløsningsbilde og øker oppløsningen til HD-nivåer. Mens HDMI først og fremst vises på enheter som allerede er i stand til å definere HD, for eksempel spillkonsoller, datamaskiner og Blu-ray-spillere, har noen nyere DVD-spillere også HDMI-porter. Ved å koble DVD-spilleren til HDTV-en din med HDMI-kabelen, får du et best mulig oppskalert bilde fra dine gamle DVDer.

Ulemper ved oppskalering

Resultatene av oppskalering er ikke perfekte. Mens det ofte er en betydelig oppgradering over standarddefinisjonsvideoer, bruker oppskalering fortsatt standarddefinisjonsmedier. Som sådan vil et oppskalert DVD-bilde aldri være like skarpt eller fargerikt som et Blu-ray-bilde. I tillegg er ikke HDMI-støtte for standardoppløsningsenheter utbredt, ettersom standarddefinisjonsmedier og enheter for å kjøre det stadig blir faset ut til fordel for høydefinisjonsinnhold.