Hva er filtypen Bdm?

Når du drar inn i filene på datamaskinen din, finner du utallige navn, mange med utvidelser du kanskje ikke kjenner igjen. Hvis du bruker datamaskinen din til å dele eller lage videoer, kan du komme over filer med filtypen .bdm og lure på hva de er.

Betydning

En fil med filtypen .bdm er en plateinformasjonsfil opprettet av AVCHD videoopptak. AVCHD er en forkortelse for Advanced Video Coding High Definition, en kodek som brukes til å skaffe og vise høykvalitets bilder i høy kvalitet.

Innhold og plassering

En .bdm-fil inneholder informasjon om filinnholdet i en bestemt katalog. Du vil vanligvis se .bdm-filer kalt index.bdm eller movieobj.bdm, og du vil ofte finne dem i AVCHD / BDMV-katalogen til en medielagringsenhet.

Tilknyttede programmer

En rekke programmer åpner filer med .bdm-utvidelse, inkludert Roxio Creator 2010 og Nero Vision Xtra. På en Mac kan Roxio Toast 10 Titanium åpne disse filene.

Betraktning

Filer med utvidelsen .bdm finnes vanligvis på slike ikke-diskopptaksmedier som harddisker og minnepinner. På optiske plater vil disse filene imidlertid vanligvis ha en .bdmv-utvidelse.