Hvorfor får jeg dupliserte e-poster i Outlook?

Å jobbe med et dataprogram som ser ut til å fungere dårlig, kan være frustrerende. Denne oppfatningen kan være spesielt sant med Microsoft Outlook, som mange mennesker er avhengige av daglig for e-post, kontakter og kalendere. Ofte innstillinger i Outlook som er ment å hjelpe til med å organisere meldinger, for eksempel regler eller synkronisering med en mobilenhet, duplisere e-postmeldinger og gi andre uønskede resultater. Før du installerer Outlook på nytt, må du kontrollere reglene, synkroniseringsalternativene for mobil og kontoinnstillingene for å sikre at engasjerte innstillinger ikke dupliserer e-postmeldingene dine.

Regler

Outlook kan duplisere meldinger basert på regler som brukeren har konfigurert til innkommende e-postmeldinger. For eksempel når flere regler gjelder for en enkelt innkommende e-post, vil duplisere meldingen slik at den kommer til alle mapper og innbokser der regelen gjelder.

Dupliser kontoer

Hvis du bruker flere e-postkontoer via Outlook, må du sørge for at hver konto er individuell og atskilt fra de andre kontoene. Hvis en bruker har satt opp flere aliaser for en enkelt innboks-konto, er det mulig at de vil motta flere dupliserte e-poster i samme innboks.

Installere Outlook på nytt

Hvis du har installert Outlook på nytt på datamaskinen din, kan e-postmeldinger, kontakter og andre filer dupliseres ettersom programmet gjentar informasjon som allerede er lagret i innboksen eller på mobilenheten din.

Innstillinger

Dupliserte e-postmeldinger kan vises i Outlook fordi brukerinnstillingen "Legg igjen meldinger på serveren" kan være engasjert. "Legg igjen meldinger på serveren" tvinger innboksen til å laste ned meldinger fra POP 3-serveren som inneholder brukerens Outlook-informasjon. Innstillingen kan være slått av i delen "verktøy" oppført under "kontoer".