Cat5-kontakter vs. Cat6

Ethernet-kabler faller i flere kategorier basert på effektivitet og overføringshastighet. Kategori 5 og kategori 6 Ethernet-kabler er lett tilgjengelige i butikker og IT-fagpersoner kan lage sine egne ved å bruke Ethernet-kontakter på selve kablene.

Forbrukernes betydning

Når forbrukere kjøper Ethernet-kabler, trenger de ikke bekymre seg for om kontaktene vil passe inn i deres eksisterende nettverksutstyr og datamaskiner. Kategori-6-kabler er bakoverkompatible med kategori 5 (Cat 5) og Category-5e (forbedret) kabler og passer inn i de samme Ethernet-portene. Fremtidige kategoriseringer av nettverkskabler vil overholde de samme reglene.

IT Betydning

IT-fagpersoner vil merke at kontaktene, eller kontaktene, for kabler i kategori 6 (Cat 6) er dyrere enn Cat 5- eller Cat 5e-kontaktene. Dette skyldes at Cat 6-plugger er mer effektive enn Cat 5-plugger. Cat 6-kontakter kan oppnå raskere overføringshastigheter og er mindre utsatt for støy på linjen (fra nærliggende kabler).

Advarsel

Brukere som prøver å feste en Cat 5-kontakt, kjent som en RJ45-plugg, til en Cat 6-kabel kan slite fordi Cat 6-kabler er litt tykkere enn Cat 5-kabler. I tillegg til dette vil det ferdige produktet ikke nødvendigvis utføre Cat 6-spesifikasjonene.