Hjemmemedisiner for skrapte DVDer

Ikke alle ripete DVD-er kan reddes. Et sentralt punkt er retningen på riper. Hvis riper går i retning av sporene, er det en veldig god sjanse for at du mistet DVDen. Imidlertid, hvis riper går mot DVD-kornet, er det håp.

Poleringsmaterialer

Nøkkelen til riktig materiale er at det må være litt slipende eller fungere som fyllstoff. Du vil fjerne den ytre filmen på DVDen uten å skape flere riper. Et vanlig produkt er natron tannkrem. Møbler voks / polsk eller kremaktig peanøttsmør vil også fungere, men de fungerer annerledes. Poleringsprosessen er den samme, men de fyller ut riper med voks, eller i peanøttsmørens tilfelle, peanøttolje.

Prosessen

Hjemmemedisiner for skrapte DVDer

Du vil ønske å bruke bomullsduk, for eksempel et stykke en gammel t-skjorte. Ikke poler i sirkelbevegelser. Poler rett fra senterringen til ytterkanten av DVDen. Se figur 1. Gjør dette rundt DVD-en i sin helhet. Dette for å holde DVD-nivået med den polerte overflaten. Du gjør dette med en tørr klut for å fjerne støv og rusk fra DVD-en. Påfør deretter ønsket materiale på kluten og poler DVDen. Noen av produktene som brukes til å fikse DVD-en er milde slipemidler. Hvis du gni slipemidlene med DVD-kornet, kan det forårsake uopprettelig skade på det. Hvis du bruker voks eller peanøttsmør, er det lurt å la DVD-en sitte over natten. Dette gir voks eller oljer tid til å sette seg inn i DVD-riper.

Skyll DVDen med kaldt vann, men ikke gni overflaten med noe materiale. Tørk med en bomullsduk eller la den lufttørke. DVDen din skal være tilbake i orden. Hvis det ikke er det: a) det kan ikke repareres, eller b) det trenger overflaterenser. En overflaterenser kan kjøpes i butikken, eller noen DVD-utleiesteder vil gjøre det mot en liten avgift.